Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

India schrapt vermoedelijk het Bitcoin-verbod

Indiase staatsfunctionarissen zijn naar verluidt niet langer van plan om de Bitcoin te verbieden. Het lijkt erop dat de regering minder streng zal zijn tegenover cryptocurrencies.


Toch een kans voor crypto’s in India?

Het tij is misschien eindelijk gekeerd voor cryptocurrencies in India. Rapporten wijzen op een soepelere houding van de overheid ten opzichte van crypto. Volgens een rapport van The New Indian Express, lijkt de vijandige zeer strenge houding van de regering ten opzichte van Bitcoin te verschuiven naar een wat soepeler regelgevingsbeleid voor cryptocurrencies.

Volgens interne bronnen die door de publicatie worden geciteerd, hebben autoriteiten de plannen voor een algemeen Bitcoin-verbod laten vallen. Dit ten gunste van het classificeren van cryptocurrencies als een alternatieve activaklasse.

De Securities and Exchange Board of India zal naar verluidt worden belast met het toezicht op de crypto-regelgeving in het land in samenwerking met het ministerie van Financiën.

Deze interne bronnen beweren ook dat het Parlement tijdens de sessie die in juli begint, zal debatteren over een uitgebreide crypto-regelgevingswet. Een panel van deskundigen, opgericht door het ministerie van Financiën, bestudeert naar verluidt protocollen voor crypto-regulering. De bevinding ervan zou deel kunnen uitmaken van de parlementaire beraadslagingen volgende maand.

Ketan Surana is een lid van de Internet and Mobile Association of India. In een reactie op de opkomende positieve signalen op het gebied van crypto-regelgeving, zei Surana:

“We kunnen zeker zeggen dat de nieuwe commissie die werkt aan cryptocurrencies erg optimistisch is over de regelgeving en wetgeving over cryptocurrency.”

In mei drong Indiatech.org, een technologie-lobbygroep in India, er bij de regering op aan om crypto te definiëren als digitale activa en niet als valuta.

Ondertussen blijft de Reserve Bank of India zeer crypto kritisch. De centrale bank onlangs verklaarde dat haar standpunt over cryptocurrencies ongewijzigd blijft. 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten