Bitcoin, Regulatie

India schrapt vermoedelijk het Bitcoin-verbod

Indiase staatsfunctionarissen zijn naar verluidt niet langer van plan om de Bitcoin te verbieden. Het lijkt erop dat de regering minder streng zal zijn tegenover cryptocurrencies.


Toch een kans voor crypto’s in India?

Het tij is misschien eindelijk gekeerd voor cryptocurrencies in India. Rapporten wijzen op een soepelere houding van de overheid ten opzichte van crypto. Volgens een rapport van The New Indian Express, lijkt de vijandige zeer strenge houding van de regering ten opzichte van Bitcoin te verschuiven naar een wat soepeler regelgevingsbeleid voor cryptocurrencies.

Volgens interne bronnen die door de publicatie worden geciteerd, hebben autoriteiten de plannen voor een algemeen Bitcoin-verbod laten vallen. Dit ten gunste van het classificeren van cryptocurrencies als een alternatieve activaklasse.

De Securities and Exchange Board of India zal naar verluidt worden belast met het toezicht op de crypto-regelgeving in het land in samenwerking met het ministerie van Financiën.

Deze interne bronnen beweren ook dat het Parlement tijdens de sessie die in juli begint, zal debatteren over een uitgebreide crypto-regelgevingswet. Een panel van deskundigen, opgericht door het ministerie van Financiën, bestudeert naar verluidt protocollen voor crypto-regulering. De bevinding ervan zou deel kunnen uitmaken van de parlementaire beraadslagingen volgende maand.

Ketan Surana is een lid van de Internet and Mobile Association of India. In een reactie op de opkomende positieve signalen op het gebied van crypto-regelgeving, zei Surana:

“We kunnen zeker zeggen dat de nieuwe commissie die werkt aan cryptocurrencies erg optimistisch is over de regelgeving en wetgeving over cryptocurrency.”

In mei drong Indiatech.org, een technologie-lobbygroep in India, er bij de regering op aan om crypto te definiëren als digitale activa en niet als valuta.

Ondertussen blijft de Reserve Bank of India zeer crypto kritisch. De centrale bank onlangs verklaarde dat haar standpunt over cryptocurrencies ongewijzigd blijft. 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?