Nieuws, Trending

India’s grootste cryptocurrency exchange sluit zijn deuren

Zebpay, de grootste cryptocurrency exchange in India, kondigde afgelopen week aan zijn deuren te gaan sluiten. Deze aankondiging komt vijf maanden nadat de RBI (The Reserve Bank of India) het banken verbood om financiële diensten te verlenen aan cryptocurrency exchanges.

ZebPay LogoZebpay: “We stoppen ermee”

Dit besluit komt vijf maanden nadat de RBI het banken verbood om financiële diensten te verlenen aan cryptocurrency exchanges. Zebpay informeerde haar gebruikers onder andere via Twitter. Om 4 uur ’s middags op 28 september werden alle openstaande orders van gebruikers geannuleerd en terug gecrediteerd. Wel zal de Zebpay wallet ook na de sluiting blijven werken. Zo kunnen gebruikers nog steeds fondsen opnemen of storten.

Effecten van het verbod

Het verbod dat banken is opgelegd maakte het Zebpay erg lastig om haar gebruikers te voorzien van de mogelijkheid om te handelen met fiat geld. Op 6 april kondigde de RBI aan dat het alle banken en financiële instituties onder haar bewind verbood om diensten te verlenen aan cryptocurrency exchanges, dus ook bank accounts. Kort na dit verbod kondigde Zebpay aan een crypto-naar-crypto exchange te gaan openen. Dit blijkt niet succesvol genoeg te zijn geweest, het probleem met de banken was voor Zebpay een harde klap. Op 4 september kondigden ze al aan dat alle gebruikers hun Indian rupees (de Indiase munteenheid) teruggestort zouden krijgen. “Hoewel Zebpay een concurrent was is het jammer om te zien dat ze hebben besloten te gaan sluiten. De crypto gemeenschap moet sterk staan en bij elkaar blijven,” Zei Nischal Shetty, oprichter en CEO van WazirX, een andere exchange in India. “We moeten cryptocurrencies in leven blijven houden in India.”