BTC Crash
Bitcoin

Indicator signaleert: Mogelijke Bitcoin correctie op komst

De afgelopen week heeft de prijs van Bitcoin (BTC) weinig beweging laten zien en schommelt rond de $34.000. Het blijft onzeker of de eerdere rally deze maand zich zal voortzetten. Volgens crypto-analist Ali Martinez suggereert de Relative Strength Index (RSI) echter dat er op korte termijn een correctie voor Bitcoin aan zit te komen.

Wat is de Relative Strength Index (RSI)?

De RSI, of Relative Strength Index, is een indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet. Deze varieert tussen 0 en 100 en helpt beleggers te bepalen of een asset overgekocht of oververkocht is. Een RSI-waarde boven de 70 duidt doorgaans op een overgekocht scenario, wat kan wijzen op een aanstaande prijsdaling. Omgekeerd wordt een RSI-waarde onder de 30 gezien als een indicatie dat een asset oververkocht is, wat kan duiden op een potentiële prijsstijging.

Wacht met het kopen van Bitcoin

Uit de grafiek van Ali Martinez blijkt dat telkens wanneer de RSI-waarde van Bitcoin onder de 30 daalde, dit historisch gezien een gunstig koopmoment was. Voorbeelden hiervan zijn 22 november, volgend op de crash van crypto exchange FTX, en tijdens de maanden maart en september 2023.

Momenteel overschrijdt de RSI-waarde de grens van 70, wat aangeeft dat Bitcoin mogelijk overgekocht is. Gezien deze indicator adviseert de analist om terughoudend te zijn met het aankopen van meer BTC. Volgens hem zal er zich in de nabije toekomst waarschijnlijk een beter koopmoment aandienen.

Piek in winstgevende adressen

De oververkochte status van het project is ook terug te zien in het aantal adressen dat in een winstgevende positie staat. Volgens blockchain analyse platform Glassnode zijn er momenteel 39,1 miljoen winstgevende adressen, het hoogste aantal in 18 maanden, en een stijging van 81,1%. Dit overtreft zelfs het vorige record van 38,1 miljoen in 2021. 

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers