Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Er zijn nu bijna 40 miljoen Bitcoin-wallets in de winst

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft Bitcoin (BTC) een mijlpaal bereikt met meer winstgevende wallet-adressen dan ooit tevoren, zelfs te midden van een prijsniveau dat 50% onder het historische hoogtepunt ligt.

Volgens recente gegevens van het toonaangevende on-chain analysebedrijf Glassnode onthult de blockchain nu een historisch hoog aantal adressen die zich in de positieve zone bevinden.

Mogelijk hoogste niveau in 18 maanden tijd

Bitcoin bevindt zich mogelijk op het punt om het hoogste niveau in 18 maanden te bereiken, maar zelfs de recente winsten hebben aanzienlijke verschuivingen in de winstgevendheid van beleggers teweeggebracht.

Volgens de meest recente gegevens van Glassnode, die tot en met 30 oktober lopen, heeft het aantal winstgevende Bitcoin-portemonnee-adressen een recordniveau bereikt van 39,1 miljoen. Dit overtreft de vorige piek van 38,1 miljoen in november 2021, toen de BTC/USD-handel op een historisch hoogtepunt stond en alle bestaande adressen met een niet-nul saldo winstgevend waren.

Hoewel de huidige spotprijs nog steeds 50% lager ligt dan die niveaus, zijn er nu in totaal 48,3 miljoen niet-nul adressen. Hoewel de winstgevende adressen in absolute aantallen de prestaties van destijds nog niet hebben geëvenaard, bevinden ze zich wel op het hoogste niveau in 18 maanden, met een stijging van maar liefst 81,1%. Glassnode toont bovendien aan dat dit aantal in de afgelopen twee maanden is gestegen van 60% naar 80%.

Aan de andere kant bedraagt het aantal adressen met verlies momenteel iets meer dan 9 miljoen. In december 2022, na de crisis bij FTX, piekte dit aantal op meer dan 20 miljoen.

Meerdere weerstandsniveaus zijn doorbroken

In de afgelopen week heeft de prijsactie van Bitcoin (BTC) meerdere weerstandsniveaus doorbroken, wat resulteerde in winsten voor zowel lange termijn (LTH) als korte termijn (STH) houders. Deze ontwikkeling leidde echter tot winstnemingen aan de meer speculatieve kant van het hodler-spectrum, vooral op het moment dat de markt de cruciale grens van $34.000 passeerde.

James Van Straten, een onderzoeks- en data-analist bij het crypto-inzichtenbedrijf CryptoSlate, benadrukt het opvallende verschil in mentaliteit tussen deze verschillende groepen beleggers. Hij merkte op dat “Bitcoin de afgelopen vijf dagen opmerkelijke kracht heeft getoond boven de $34.000, terwijl er een van de sterkste winstnemingen van de afgelopen twee jaar heeft plaatsgevonden bij STH’s.”

Van Straten vervolgde: “LTH’s vertoonden nauwelijks groei, wat de zesde grootste winstneming van dit jaar is, maar in het grotere geheel van de markt is deze groei minimaal.” Dit benadrukt de verschillende reacties van langetermijn- en kortetermijnbeleggers op de recente prijsbewegingen van Bitcoin.

Glassnode, een toonaangevend analysebedrijf, heeft bijbehorende grafieken gepubliceerd die de instroom van LTH’s en STH-entiteiten met winstoogmerk volgen, waardoor inzicht wordt geboden in de dynamiek van de markt.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers