Ethereum

Indicator suggereert stijging Ethereum naar $5.400

De Ethereum koers kan het niveau van 5.400 dollar bereiken in 2024, zo vertelt een betrouwbare indicator ons. Het gaat om de Mayer-multiple oscillator, die een verhouding vormt tussen de huidige koers van Ethereum en het 200-daagse bewegende gemiddelde.

Ethereum koers minimaal naar $5.400?

De Ethereum koers kan volgens analisten de bovenste band van de onderstaande grafiek bereiken, maar die zou in theorie nog veel hoger kunnen liggen dan de koers van 5.400 dollar die ze voorspellen.

“We verwachten dat de indicator dit jaar ‘oververkocht’ raakte, gebaseerd op het feit dat er een cyclisch patroon is dat de asset volgt door te schommelen tussen de overgekocht en oververkocht banden van de indicator. Dit is echter een dynamisch op een bewegend gemiddelde gebaseerde afwijking; waardoor de bovenste band ver boven het niveau van 5.400 dollar kan liggen als de koers die niveaus bereikt”, aldus Bitfinex.

Zoals je kunt zien schoot het gemiddelde tijdens vorige bullruns ook omhoog, waardoor de kans aanwezig is dat Ethereum boven de 5.400 dollar eindigt.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum net boven de 3.500 dollar, waarmee het ongeveer 27 procent verwijderd is van zijn all-time high van 4.891 dollar; die werd bereikt op 16 november 2021.

Grote kans op all-time high in 2024

Bij de betting markets van Polymarket is het mogelijk om te gokken op het bereiken van een all-time high in 2024 door Ethereum. Momenteel ligt de kans op een all-time high voor de munt op 60 procent volgens de gebruikers van Polymarket.

Dat zou betekenen dat 60 procent verwacht dat Ethereum vanaf hier nog met minimaal 1.400 dollar gaat stijgen in 2024. Gebaseerd op de toegevoegde waarde van de recente Dencun-upgrade, verwacht Bitfinex dat ETH/BTC zijn hoogtepunten van de 2021 bullmarkt zal bereiken.

“Dat zou een waarde van ongeveer 5.900 dollar opleveren voor Ether, gebaseerd op de huidige marktwaarde van Bitcoin. Nogmaals, we kunnen verwachten dat de Bitcoin koers hoger ligt voordat deze verhouding tussen Ethereum en Bitcoin wordt bereikt”, aldus Bitfinex.

Veel zal daarbij afhangen van de goedkeuring van een Spot Ethereum ETF. Volgens Eric Balchunas is de kans op een Ethereum ETF echter behoorlijk gedaald, omdat de SEC zich amper tot niet laat horen. In het geval van de Spot Bitcoin ETFs waren er in de weken voor de goedkeuring intensieve gesprekken tussen de SEC en de aanvragers.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

P2P.org introduceert Restaking API voor optimale Ethereum-staking beloningen
Bitcoin en Ethereum maken debuut op Londense beurs
Ethereum oogt bullish, terwijl er over Bitcoin twijfel heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017