Ethereum, Ether, ETH
Ethereum

Industrie-experts: ‘Geen institutionele vraag naar Ethereum ETFs’

De Bitcoin koers gaat momenteel door het dak vanwege de hype rond de lancering van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Volgens experts binnen de industrie zal er echter weinig vraag naar Spot Ethereum ETFs zijn en kunnen we om die reden geen vergelijkbare prijsactie verwachten van de nummer twee van de markt.

Cruciaal verschil tussen Bitcoin en Ethereum

Raoul Pal, een voormalig topbankier en de huidige CEO van Real Vision, ziet een cruciaal verschil tussen Bitcoin en Ethereum.

Volgens Raoul Pal zullen institutionele beleggers weinig interesse tonen in het kopen van Ethereum ETFs als zij hiermee geen toegang krijgen tot de staking-opbrengsten van het beleggingsproduct.

Zodoende zullen zij er volgens de voormalig topbankier voor kiezen om Ethereum direct aan te houden, omdat het anders niet mogelijk is om de staking-rendementen te krijgen.

Bij Coinbase krijgen stakers op dit moment bijvoorbeeld een rendement van 3,46 procent over hun Ethereum. Waarom zou je voor een ETF kiezen als je dat rendement daar niet krijgt?

Ethereum ETFs zijn minder aantrekkelijk voor beleggers

Om die reden is het idee van een Ethereum ETF minder aantrekkelijk voor institutionele beleggers, die meer kunnen halen uit het directe bezit van de token.

Raoul Pal maakt zich zorgen over de mogelijke dynamieken die kunnen ontstaan, waarbij fondsbeheerders als BlackRock alle staking-opbrengsten naar zich toe kunnen trekken. Dat scenario zou tot een daling van de institutionele interesse in Ethereum ETFs kunnen leiden.

“Veel institutionele beleggers zouden er de voorkeur aan geven om Ethereum zelf aan te houden, omdat ze het dan kunnen staken en rendement kunnen vangen. Als je ze geen rendement geeft, dan gaan de fondsbeheerders daar rijk van worden”, aldus Raoul Pal.

Fondsbeheerders kunnen er op deze manier wel voor kiezen om de Ethereum ETFs zonder managementfee aan te bieden, wat het dan weer aantrekkelijker maakt om op deze manier Ethereum te kopen. De ETFs zouden zelfs met een bepaalde korting op daadwerkelijke Ethereum tokens kunnen handelen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?