Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Ineenstorting Terra zorgt voor daling van 80 procent bij aan UST gelieerde DeFi-protocollen

Het is je vast niet ontgaan dat de UST stablecoin van Terra de koppeling met de Amerikaanse dollar compleet is verloren. De UST-koers zou altijd op 1 dollar moeten staan, maar handelt inmiddels op 0,60 dollar. Dat heeft in eerste instantie de LUNA token van het Terra-protocol van bijna 100 dollar naar inmiddels 0,10 dollar doen crashen. Dat is niet het enige, want ook DeFi-protocollen die aan UST gelieerd zijn hebben het zwaar. De meesten zijn vanwege het falen van UST met 80 procent of meer gekelderd.

Drama voor DeFi

De DeFi-projecten die er op dit moment het slechtste voorstaan zijn de protocollen die op het Terra-ecosysteem draaien. Hierbij gaat het onder andere om Anchor Protocol, Astroport en Mars Protocol. Alle drie deze DeFi-projecten zijn met 80 procent of meer gedaald sinds de crash van UST en de LUNA token. Dit komt omdat veel van de contracten geprijsd zijn in UST als de belangrijkste stablecoin. UST bleek helaas voor een grote groep mensen een stuk minder stabiel dan aanvankelijk gedacht.

Zolang UST op deze koers blijft handelen en de dollar koers niet weet te herpakken, dan is de kans klein dat deze projecten ooit nog op hun oude niveau terugkomen. Het probleem lijkt echter dat het vertrouwen in UST nu compleet verdwenen is en niemand zijn handen ooit nog aan deze stablecoin durft te branden. Hoe goed het protocol ook in elkaar zit, vertrouwen in de capaciteiten om waardevast te zijn is een belangrijke eigenschap van geld.

Niet alle crypto’s zitten in zak en as

Niet de hele markt zit echter in zak en as. Bij Maker (MKR) hebben ze ogenschijnlijk geprofiteerd van het UST en Terra drama. Veel handelaren zien de DAI-stablecoin van MKR nu als de beste decentrale stablecoin op de markt. Op 11 mei schoot de MKR koers met 124 procent omhoog van 1.025 naar 2.299 dollar. De koers van de MKR token is nu weer teruggezakt tot rond de $1.100, maar het zou zomaar kunnen zijn dat diens DAI token de plaats van UST over gaat nemen. Dat zou een grote winst zijn voor MKR en DAI.

Nu lijkt het een goed moment voor de markt om even op adem te komen en daarna wordt het interessant om te zien welke stablecoins het zullen doen. Frax Share, USDD en mStable hebben het hele schouwspel vast likkebaardend zitten bekijken. Al is het nog maar de vraag in hoeverre de markt nu nog openstaat voor decentrale stablecoins en wellicht kiest voor de relatief veilige gecentraliseerde opties.

Stablecoin nieuws

MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten