Maker

Live Maker koers

De Maker koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Maker ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Maker koers met  % is  . Maker is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Maker kopen? Dat kan. De beste plekken om Maker te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Maker?

Maker is een speciaal type cryptocurrency. Het is namelijk een gedecentraliseerde, autonome organisatie. Dit wordt ook wel afgekort tot DAO. Het draait op de Ethereum-blockchain en is hier dus ook afhankelijk van. De organisatie is opgericht en gebouwd om de Maker token, waarvan MKR de pair van is.

Deze token, MKR, wordt gebruikt om het MakerDAO-systeem te besturen. Dit systeem is ontworpen om de DAI te laten functioneren. De DAI is een stablecoin die gekoppeld is aan de Dollar. Zo kunnen traders handelen in digitale valuta die niet onderhevig is aan de onwijs grote volatiliteit van andere cryptocurrency’s. Ook kunnen handelaren met MKR in hun portfolio stemmen over bepaalde besluiten. Die besluiten gaan onder andere over de besturing van het MakerDAO-netwerk. Daarnaast kun je met het staken van Maker ook MKR verdienen.

Wie zijn de oprichters van Maker?

MKR of MakerDAO is opgericht door Rune Christensen in 2015. Hij is de enige founder en daarmee ook gelijk CEO van MakerDAO. Deze Deen, woonachtig in Engeland, is de uitvinder MakerDAO en richt zich sinds 2015 uitsluitend op het ontwikkelen van dit project. Sinds een ander succesvol project in de internationale recruiting, is hij zich gaan toewijden aan de cryptoindustrie. Dat is geen gekke zet geweest, het was een goede investering van de ondernemer.

De Maker koers

MKR is gelanceerd op de meeste exhanges in 2016. De introductiekoers was ongeveer $20. Het duurde niet lang voordat de populariteit aansloeg en al snel zat MKR op $1.700 op 21 januari 2018. Na deze top daalde MKR gestaag en bleef de token tot januari 2021 hangen tussen de $200 en $650. Na deze lange, maar saaie periode van consolidatie, steeg de token weer flink. Dit keer tot maar liefst $2.700 op 6 februari 2021. Hierna volgde een scherpe correctie naar ongeveer $1.800, om vervolgens weer een enorme stijging in te zetten.

Deze stijging ging bizar snel en stijl, maar was van korte duur. Op 3 mei 2021 noteerde de koers een all time high; maar liefst $6.339. Daarna zakte de koers in tot $1.972 in eind juli, om vervolgens weer een opleving te ondervinden in midden augustus tot de $3.900. Dit was echter de laatste keer dat de koers in die buurt kwam, hierna zette weer een flinke daling in. In januari 2023 noteerde de koers maar liefst 90% lager dan de all time high. 

Wat maakt Maker speciaal?

MKR is vooral speciaal omdat het de eerste stablecoin op het Ethereum netwerk is. Deze stablecoin is gekoppeld aan de Dollar en dit wordt gedaan aan de hand van collateralized debt positions (CDP’s). In ruil voor het inleggen van die activa krijg je een staking in MKR. Daarnaast heeft het een governance proces en wordt het door velen als voorloper in de DeFi gezien. Waarom? Omdat het een van de eerste en meest geavanceerde projecten is in de DeFi.

Waar kun je Maker kopen?

MKR kan worden aangeschaft op veel exchanges. Hierbij kun je denken aan Bitvavo, Coinbase en Coinmerce. Ook is het goed mogelijk dat, als je er naar zoekt, MKR beschikbaar is bij een andere exchange. We raden je wel aan te kijken naar de verschillen in transactiekosten en opnamevoorwaarden.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten