Dogecoin, Shiba
Dogecoin

Inspiratie voor Dogecoin is overleden: Kabosu is er niet meer

De hond waarmee het avontuur van Dogecoin allemaal begon is er niet meer. De beroemde Kabosu is overleden en de Dogecoin koers schoot vrijwel meteen na dat nieuws met 10% omhoog. Daarmee lijkt het bijna alsof de gemeenschap Kabosu een laatste eer wil bewijzen.

Meer dan een meme

Haar eigenaar, Atsuko Sato, kondigde aan dat het geliefde beestje vrijdagmorgen in haar slaap is overleden. Kabosu was meer dan een meme; ze was ook een hulphond die miljoenen mensen op de wereld plezier (en rijkdom) bracht.

Kabosu werd een sensatie op het internet nadat Sato foto’s van haar publiceerde. Eén specifieke foto met een hele bijzondere gezichtsuitdrukking van Kabosu ging viraal op het internet.

Deze foto resulteerde niet alleen in ontelbare internet memes, maar ook in de creatie van Dogecoin (DOGE) in 2013. Een munt die begon als grap, maar inmiddels een marktwaarde van meer dan 20 miljard dollar kent.

Daarnaast is hier uiteindelijk ook Shiba Inu uit ontstaan en dat zijn niet de enige memecoins met een hondenthema.

Kabosu memecoins schieten omhoog

De wereld van memecoins blijft een bijzonder beestje. Stuk voor stuk schoten de Kabosu-gerelateerde memecoins omhoog na het nieuws. Het is nog maar de vraag hoe ze er over enkele jaren bijstaan.

Je zou verwachten dat mensen niet meer naar deze onzin omkijken straks, maar op de een of andere manier blijft het populair. Hetzelfde dachten we natuurlijk ook over Dogecoin.

Niemand had durven voorspellen dat die munt de afgelopen jaren zo enorm zou stijgen. Toch is het gebeurd, ook al heeft Dogecoin geen enkele fundamentele waarde. De munt doet niets en vertegenwoordigt ook niets, behalve Kabosu dan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?