Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Institutionele beleggers bewegen zich massaal naar Cardano en Solana

Ondanks dat de Bitcoin koers zich goed hersteld heeft de afgelopen weken lijken institutionele beleggers nog steeds op hun hoede te zijn om te investeren in de munt. Er is opnieuw een uitstroom gemeten van institutioneel kapitaal. Deze zelfde trend is echter niet te zien bij alle cryptomunten. Cardano en Solana waren de afgelopen week namelijk juist enorm populair onder institutionele beleggers.


Solana en Cardano zijn populair onder institutionele beleggers

De Bitcoin prijs heeft een sterk herstel laten zien de afgelopen weken. De koers steeg namelijk in een maand tijd van $29.000 tot $50.000. Dat betekent dat de prijs met zo’n 44% is gestegen.

Desondanks laten gegevens zien dat institutionele beleggers nog steeds op hun hoede zijn om te investeren in de munt. Het meest recente Digital Assets Fund rapport van Coinshare benadrukte dit. Er is namelijk te zien dat Bitcoin al 7 weken op een rij een uitstroom ziet van institutioneel kapitaal. Deze week was dat $2,8 miljoen. Sommige altcoins zijn daarentegen zien juist wel een grote instroom van institutionele beleggers.

Volgens het rapport is Solana (SOL) de favoriet van institutionele investeerders deze week met een netto instroom van $7,1 miljoen. Het wordt op de gevolgd door Cardano ($6,4 miljoen) en Ethereum ($3,2 miljoen). Ondanks de uitstroom van Bitcoin, zag de cryptomarkt een netto-instroom van $21 miljoen. Dat is positief aangezien dit de eerste netto instroom is in 6 weken tijd. Het wijst dus op een verbeterd beleggerssentiment.

Dat het Solana en Cardano zijn die populair zijn is niet zo gek. De tokens zijn uitermate populair de afgelopen tijd en de koersen zijn dan ook flink omhoog geschoten. Zo is Solana koers in de laatste maand met 176,5% gestegen van $26,68 naar een nieuw record van $82,18 op 21 augustus.

SOL weekgrafiek – Bron: Tradingview

Cardano bereikte op 23 augustus ook een nieuw hoogtepunt van $2,96, maar handelt momenteel op $2,58. De token is de afgelopen maand maar liefst 130% gestegen, waardoor het de 3e plaats op de ranglijst van marktkapitalisatie innam.

ADA weekgrafiek – Bron: Tradingview

Deze stijging wordt aangewakkerd door de verwachte Alonzo hard fork in september. Deze upgrade wordt als zeer belangrijk gezien aangezien het ervoor zal zorgen dat het Cardano netwerk smart contracts zal ondersteunen. Daardoor zal het netwerk kunnen concurreren in de DeFi markt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten