Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Institutionele beleggers blijven hun crypto verkopen

Het wekelijkse rapport van CoinShares toont opnieuw aan dat institutionele beleggers hun crypto bezit blijven verkopen.


Institutionele uitstroom

Institutionele beleggers blijven winst nemen op hun cryptocurrency-bezit. Volgens Coinshares verkochten de beleggers voor de zesde week op rij meer Bitcoins dan dat ze bijkochten.

De uitstroom bedroeg vorige week $79 miljoen. Dit is de derde opeenvolgende wekelijkse daling en de langste periode sinds februari 2018. De uitstroom van Bitcoin-fondsen bedroeg deze week $89 miljoen, terwijl Ethereum-producten met $1,9 miljoen daalden.

Ondanks deze negatieve reeks van 6 weken bezitten institutionele beleggers nog altijd heel veel crypto. Bitcoin-beleggingsproducten hebben een year-to-date netto-instroom van meer dan $4,1 miljard. Voor Ethereum-producten staat dit sinds begin 2021 op $992 miljoen.


Bearish sentiment

Het kopen van cryptocurrencies door institutionele beleggers is de afgelopen weken flink afgenomen. Dit heeft natuurlijk te maken met de prijscrash van BTC. De Bitcoin prijs ligt momenteel rond de $34.000, na een daling van 50% ten opzichte van de piek in mei. De gecombineerde marktwaarde van alle cryptocurrencies daalde maandag tot onder $1,4 biljoen, wat ook ongeveer 50% minder is dan zijn hoogtepunt van een maand eerder.

BTC koersverloop – Bron: Tradingview

Hoewel statistieken gunstige tekenen van een ‘bodem’ lijken te vertonen – namelijk dat Bitcoin wordt opgepikt door langetermijn investeerders – blijft het marktsentiment overweldigend bearish vanwege negatief nieuws. China’s verbod op Bitcoin-mining, een onheilspellende death cross voor Bitcoin en Grayscale’s gigantische BTC-ontgrendeling in juli zijn slechts enkele van dit problematische nieuws.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten