Litecoin Nieuws

Institutionele beleggers focussen zich op Litecoin en Avalanche

Het lijkt erop dat de rijkste investeerders van de markt hun aandacht verleggen van de grote jongens als Bitcoin en Ethereum naar Litecoin en Avalanche. In tegenstelling tot Bitcoin zagen deze twee altcoins namelijk een instroom van kapitaal in hun institutionele beleggingsproducten.

Om echte grote bedragen gaat het overigens nog niet in deze markt. Avalanche zag een instroom van 0,7 miljoen dollar, terwijl het voor Litecoin om 0,3 miljoen dollar ging.

Bitcoin niet populair

De Bitcoin koers gaat door een lastige periode en dat zien we ook duidelijk terug aan de beleggingsproducten voor institutionele beleggers. Daar moest de moeder aller cryptocurrency’s een uitstroom van 33 miljoen dollar opschrijven voor de afgelopen week, zo blijkt uit het wekelijkse rapport van CoinShares.

Die uitstroom vertegenwoordigde de vijfde opeenvolgende week van uitstromen. Het totaal van uitstromen voor die periode van vijf weken steeg daarmee naar 232 miljoen dollar, wat ongeveer 0,7 procent van het totaal van alle door deze producten beheerde assets markeert.

Het volume voor de afgelopen week is ook gedaald en kwam op een totaal van 900 miljoen dollar uit. Dat getal ligt ongeveer 40 procent onder het gemiddelde van 2023. Over alle crypto exchanges werd een volume van 20 miljard dollar gehaald.

Dat markeert meteen de slechtste week voor de markt sinds eind 2020. De afgelopen maanden zien we de markt sowieso een beetje opdrogen, waarschijnlijk omdat mensen zich zorgen maken over de koersen op de kortere termijn.

Duitsland verkoopt

Uit de data van CoinShares blijkt verder dat het vooral Duitse investeerders zijn die op de verkoopknop drukten als het gaat om institutionele beleggingsproducten. Zij waren verantwoordelijk voor ongeveer 24 miljoen dollar aan uitstromen, wat 73 procent van het totaal vertegenwoordigt.

Amerika en Zwitserland volgen met respectievelijk 5 en 3,3 miljoen dollar. Vervolgens komen we Canada en Brazilië tegen met relatief kleine uitstromen van 2,2 en 1,3 miljoen dollar.

Het is voor de markt nu vooral wachten op betere tijden. Wachten op het moment dat het sentiment weer de goede kant opslaat en mensen weer flink op de koopknop drukken. Voor nu lijkt het vertrouwen in meer koersstijgingen even verdwenen.

Litecoin nieuws

Waarom kan Litecoin niet profiteren van de halving-hype?
Litecoin toont grootste groei in 12 jaar tijd
Bitcoin geeft signaal wat in verleden stijging van 46% opleverde
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren