Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Institutionele beleggers hebben afgelopen week een record aantal Bitcoin gekocht

Institutionele beleggers blijven Bitcoin kopen, ondanks dat de prijzen het hoogste punt in vijf maanden bereiken.


Aanhoudende instroom

Volgens het wekelijkse rapport van CoinShares is er de afgelopen week meer dan $226 miljoen aan kapitaal naar institutionele Bitcoin-producten gestroomd. Bitcoin-producten domineerden voor de derde achtereenvolgende week de instroom, met een week-op-week stijging van 227%.

De grote instroom viel samen met de stijgende prijs van BTC. Deze steeg namelijk in één week tijd met 12,5%.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Door de stijgende activiteit rond Bitcoin is het gecombineerde assets under management (AUM) van institutionele cryptoproducten vorige week gestegen tot $66,7 miljard. CoinShares schat dat het totaal slechts 5% lager is dan het record van de sector in mei.

Producten die altcoins volgen hebben een gemengde prestatie neergezet deze week. Solana (SOL) en Cardano (ADA)-producten genereerden een instroom van respectievelijk $12,5 miljoen en $3 miljoen. Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) en Ripple (XRP) zagen echter een uitstroom van $13,6 miljoen, $2,1 miljoen en $600.000.


Mogelijke ETF goedkeuring

CoinShares schrijft de positieve verschuiving in het sentiment toe aan recente uitspraak van de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission genaamd, Gary Gensler. Hij suggereerde namelijk dat de eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van de Verenigde Staten wellicht binnenkort goedgekeurd gaat worden.

Terwijl de SEC eerder elke aanvraag heeft afgekeurd, beraadt de SEC momenteel over vier aanvragen voor ETF’s op basis van de gereguleerde futurescontracten van de Chicago Mercantile Exchange (CME).

De futuresmarkten van CME kunnen dan een product aanbieden dat al verzekerd is en onder toezicht staat van Amerikaanse regelgevers. Expert senior ETF-analist voor Bloomberg Eric Balchunas is van mening dat Bitcoin-futures ETF’s om die reden goedgekeurd gaan worden deze maand.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten