Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Institutionele beleggers kochten de Bitcoin dip

Institutionele beleggers kochten de dip die ontstond door het slechte nieuws uit China, zo blijkt uit het rapport van CoinShares. Er was namelijk een institutionele instroom van $95 miljoen te zien.


Grote instroom

Volgens het Digital Asset Fund Flows rapport van 27 september hebben ‘Buy the dip’ -aankopen bijgedragen aan een zesde opeenvolgende week van instroom voor institutionele crypto-investeringsproducten.

De instroom ter waarde van $95 miljoen tussen 20 september en 24 september markeert een toename van de wekelijkse instroom van 126%. Bitcoin en Ethereum-investeringsproducten stonden bovenaan met respectievelijk $50,2 miljoen en $28,9 miljoen aan instroom.

Terwijl BTC-beleggingsproducten 12 van de afgelopen 19 weken een uitstroom noteerde, steeg het positieve sentiment de afgelopen weken. We zien nu namelijk al zes weken op een rij een instroom van kapitaal vanuit institutionele beleggers. De instroom naar Bitcoin-producten steeg deze week zelfs met 234%.

Ook de institutionele belangstelling voor altcoins lijkt sterk te blijven. Solana (SOL), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) kenden een instroom van respectievelijk $3,9 miljoen, $2,6 miljoen en $2,4 miljoen.


‘Fear, uncertainty and doubt’ vanuit China

Op 24 september publiceerde de Centrale Bank van China een bericht waarin een verbod werd aangekondigd op alle crypto transacties. Deze harde uitspraken zorgden voor een Bitcoin koersval van meer dan 8%. Altcoins kregen het zelfs nog zwaarder te verduren.

De maatregelen van de bank betekenen dat financiële instellingen en betalingsbedrijven geen diensten meer mogen verlenen met betrekking tot crypto transacties.

Hoewel FUD van Chinese toezichthouders in het verleden wel vaker de cryptomarkten heeft beïnvloed, heeft het ook gediend als een katalysator voor stijgende prijzen of bull runs.

In september 2017 verbood de Chinese regering crypto exchanges om diensten aan te bieden aan gebruikers in het land. Ook verbood het burgers deel te nemen aan initiële muntaanbiedingen (ICO’s). Na het dubbele verbod maakte de prijs van BTC de historische klim van $4.000 naar ongeveer $20.000.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten