Bitcoin

Institutionele beleggers kopen bijna alle nieuw geminede BTC op

In de afgelopen drie maanden heeft Grayscale Investments 1/3e van alle nieuw geminede Bitcoins gekocht.


Institutionele vraag naar Bitcoins groeit

In de afgelopen 100 dagen is het aantal Bitcoins in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) met meer dan 60.000 toegenomen. Deze munten zijn ook voor 6 maanden lang vergrendeld. Hieronder zie je een eenvoudige tabel die het aantal Bitcoins in de trustfund laat zien.

Aantal Bitcoins in Grayscale’s beheer – Bron: Reddit

Vooral na de halving begon Grayscale veel Bitcoin tokens te kopen. 34% van de toegevoegde Bitcoins tijdens deze drie maanden werden gekocht.


2 procent van alle Bitcoins

Er is enorm veel belangstelling vanuit institutionele investeerders en dat blijkt uit de cijfers die Grayscale heeft gepubliceerd. Vorige maand rapporteerde het investeringsfonds een record in het eerste kwartaal, waarbij de Bitcoin Trust een kwartaalinstroom van $389 miljoen zag.

Op dit moment houdt Grayscale ongeveer 2 procent van alle Bitcoins en 1,1% van alle Ethers in omloop vast. In het tempo waarin de BTC-voorraad van Grayscale groeit, zou deze tegen maart 2021 3% van het totale aanbod verzamelen en 75% van alle nieuw geminede BTC opslokken.

Bij Grayscale heb je als investeerder geen controle over hun keys en wordt alle BTC bij Coinbase Custody gehouden, waardoor het circulerende aanbod van alle BTC op de markt wordt verminderd.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?