Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
In de afgelopen drie maanden heeft Grayscale Investments 1/3e van alle nieuw geminede Bitcoins gekocht.
In de afgelopen 100 dagen is het aantal Bitcoins in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) met meer dan 60.000 toegenomen. Deze munten zijn ook voor 6 maanden lang vergrendeld. Hieronder zie je een eenvoudige tabel die het aantal Bitcoins in de trustfund laat zien.
Vooral na de halving begon Grayscale veel Bitcoin tokens te kopen. 34% van de toegevoegde Bitcoins tijdens deze drie maanden werden gekocht.
Er is enorm veel belangstelling vanuit institutionele investeerders en dat blijkt uit de cijfers die Grayscale heeft gepubliceerd. Vorige maand rapporteerde het investeringsfonds een record in het eerste kwartaal, waarbij de Bitcoin Trust een kwartaalinstroom van $389 miljoen zag.
Op dit moment houdt Grayscale ongeveer 2 procent van alle Bitcoins en 1,1% van alle Ethers in omloop vast. In het tempo waarin de BTC-voorraad van Grayscale groeit, zou deze tegen maart 2021 3% van het totale aanbod verzamelen en 75% van alle nieuw geminede BTC opslokken.
Bij Grayscale heb je als investeerder geen controle over hun keys en wordt alle BTC bij Coinbase Custody gehouden, waardoor het circulerende aanbod van alle BTC op de markt wordt verminderd.
CryptoQuant waarschuwt: als de vraag naar Bitcoin blijft dalen, kan de koers terugvallen naar 92.000 dollar.
Amerikaans zorgbedrijf Semler Scientific wil 105.000 Bitcoin kopen tegen 2027. Wat betekent dat voor beleggers en de cryptomarkt?
De VS blokkeert chiptechnologie voor bondgenoten in China. Beleggers reageren nerveus. Ook cryptomarkt kleurt rood na het nieuws.
Het gaat om inloggegevens uit 30 afzonderlijke datasets, waarvan de meeste nooit eerder openbaar zijn gemaakt.
Twee AI-modellen voorspellen een stijging van de Bitcoin koers tot boven 110.000 dollar per 1 juli, met ruimte omhoog.
EU-voorstel wil private keys als persoonsgegevens beschouwen. Bitcoin-transacties zouden dan gewist moeten worden – een onmogelijke eis.