ethereum
Ethereum

Institutionele beleggers kopen massaal Ethereum nu de Merge in aantocht is

De aankomende Merge heeft volgens CoinShares voor een flinke instroom aan institutioneel kapitaal richting Ethereum veroorzaakt. Voor de zevende week op rij mochten institutionele beleggingsproducten van Ethereum groene cijfers opschrijven. Afgelopen week ging het om een plus van 16,3 miljoen, waarmee het totaal voor de afgelopen zeven weken. op 159 miljoen dollar komt.

Duidelijkheid zorgt voor vertrouwen

CoinShares hoofd van de onderzoeksafdeling James Butterfill deelde op 8 augustus dat het positieve sentiment rondom Ethereum vooral gebaseerd is op de “grotere mate van duidelijkheid” omtrent de Merge. De voorlopige datum voor de belangrijkste update voor Ethereum sinds het begin van de blockchain staat op 19 september. Wat overigens niet betekent dat we de Merge per se op 19 september zullen zien.

De Merge markeert de transitie van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Het nieuwe Proof-of-Stake mechanisme moet Ethereum veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker maken. Deze week moet de laatste Testmerge op het Goerli testnetwerk plaatsvinden en daarna is het tijd voor de update van het mainnet.

“Buy the rumor, sell the news”

Blockchain analysebedrijf Glassnode heeft het idee dat de Merge een “buy the rumor, sell the news” gebeurtenis wordt. “Derivatenhandelaren zetten hun geld momenteel specifiek in op en rond de 19e van september”, aldus Glassnode. Dit lijkt te suggereren dat veel mensen momenteel speculeren op de Merge en wat dat precies met de koers zal doen. Opvallend is dat de huidige koers van Ethereum hoger is dan de koersen op de futuresmarkten.

Dat betekent volgens Glassnode dat handelaren verwachten dat de koers na de Merge zal zakken. Vitalik Buterin is het daar niet mee eens, want in een recent interview gaf het brein achter Ethereum nog aan dat de Merge nog niet is ingeprijsd. Wat betekent dat hij het idee heeft dat Etheruem ook na de Merge nog goed zal blijven presteren. 

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen