Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Institutionele beleggers kopen veel minder cryptocurrencies

Vorige week kochten institutionele investeerders voor ongeveer $21 miljoen aan cryptocurrencies. Dat lijkt een redelijk bedrag, maar het groeitempo loopt snel terug.


Grote investeerders nemen winst

De netto-instroom van vorige week bedroeg in totaal $21 miljoen volgens Coinshares. Dat is het laagste niveau sinds oktober 2020. Toen lag de Bitcoin prijs nog onder de $14.000. De belangstelling van institutionele beleggers lijkt dus flink te zijn afgenomen. Misschien is dat ook niet heel gek aangezien de daling samenviel met de matige prijsprestaties van Bitcoin en Ethereum.

Coinshares merkte op dat het nemen van winst ook een rol speelde, aangezien investeerders die op grote niet-gerealiseerde winsten zaten, besloten om wat uit te cashen.

“We zijn onlangs getuige geweest van een aanzienlijke vermindering van de instroom en in sommige gevallen van de uitstroom voor de grotere en langer bestaande crypto-beleggingsproducten “, zei de vermogensbeheerder en voegde eraan toe: “Wij denken dat dit komt doordat investeerders op meerjarige winsten zitten en winsten nemen.”


Ethereum is het meest populair

Hoewel Bitcoin bijna de helft van de totale wekelijkse instroom genereerden, steeg de vraag naar Ethereum-producten het meest. De instroom in ETH-investeringsfondsen steeg vorige week met $5,4 miljoen.

Ondanks de terugval in de instroom, blijven institutionele beleggers een drijvende kracht achter de bull markt. Zoals Coinshares vorige week meldde, bezitten institutionele vermogensbeheerders nu meer dan $57 miljard aan cryptocurrencies. Daarnaast zien we dat de cryptomarkt deze week ook weer flink aan het stijgen is. Op het moment van schrijven ligt de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt rond de $1,83 biljoen.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten