Bitcoin

Institutionele beleggers kopen veel minder cryptocurrencies

Vorige week kochten institutionele investeerders voor ongeveer $21 miljoen aan cryptocurrencies. Dat lijkt een redelijk bedrag, maar het groeitempo loopt snel terug.


Grote investeerders nemen winst

De netto-instroom van vorige week bedroeg in totaal $21 miljoen volgens Coinshares. Dat is het laagste niveau sinds oktober 2020. Toen lag de Bitcoin prijs nog onder de $14.000. De belangstelling van institutionele beleggers lijkt dus flink te zijn afgenomen. Misschien is dat ook niet heel gek aangezien de daling samenviel met de matige prijsprestaties van Bitcoin en Ethereum.

Coinshares merkte op dat het nemen van winst ook een rol speelde, aangezien investeerders die op grote niet-gerealiseerde winsten zaten, besloten om wat uit te cashen.

“We zijn onlangs getuige geweest van een aanzienlijke vermindering van de instroom en in sommige gevallen van de uitstroom voor de grotere en langer bestaande crypto-beleggingsproducten “, zei de vermogensbeheerder en voegde eraan toe: “Wij denken dat dit komt doordat investeerders op meerjarige winsten zitten en winsten nemen.”


Ethereum is het meest populair

Hoewel Bitcoin bijna de helft van de totale wekelijkse instroom genereerden, steeg de vraag naar Ethereum-producten het meest. De instroom in ETH-investeringsfondsen steeg vorige week met $5,4 miljoen.

Ondanks de terugval in de instroom, blijven institutionele beleggers een drijvende kracht achter de bull markt. Zoals Coinshares vorige week meldde, bezitten institutionele vermogensbeheerders nu meer dan $57 miljard aan cryptocurrencies. Daarnaast zien we dat de cryptomarkt deze week ook weer flink aan het stijgen is. Op het moment van schrijven ligt de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt rond de $1,83 biljoen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?