Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Institutionele beleggers meer geïnteresseerd in Solana dan Bitcoin en Ethereum

Solana wordt steeds populairder onder institutionele beleggers. De altcoin trok zelfs meer institutioneel geld aan dan Bitcoin, Ethereum en Cardano.


Solana is ongekend populair onder institutionele beleggers

Volgens het meest recente wekelijkse rapport van CoinShares, zagen de institutionele investeringsproducten van Solana vorige week een instroom van ongeveer $50 miljoen. Dit terwijl Bitcoin slechts een kleine instroom noteerde van $0,2 miljoen. Bij Ethereum vond zelfs een uitstroom plaats van bijna $6 miljoen.

Een van de belangrijkste redenen achter de stijgende populariteit van Solana onder institutionele beleggers is de prijsactie. SOL is de afgelopen 4 weken namelijk met bijna 300% gestegen. Solana bereikte op 9 september een recordhoogte van $210, maar zag een correctie in de daarop volgende dagen. Momenteel ligt de prijs van 1 SOL token rond de $166. De prijs is in de afgelopen 24 uur met 9% gestegen.

SOL 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

“Tijdens de koersval van de gehele cryptomarkt van vorige week was te zien dat Solana veel beter presteerde dan bijna alle andere grote cryptomunten. De altcoin presteerde op week-basis 30% beter dan de Bitcoin en andere grote altcoins. Dit sterke koersverloop werd weerspiegeld in de instituitonele instroom. Solana is nu het op 4 na grootste crypto beleggingsproduct”, zo schrijft CoinShares.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten