Ethereum, ether
Ethereum

Institutionele beleggers zien het even niet zitten in Ethereum

Institutionele beleggers lijken wat angstig over de Merge, want afgelopen week stroomde er 61,6 miljoen dollar uit de Ethereum-fondsen. Dat geeft aan dat deze professionals in ieder geval hun twijfels hebben over de periode na de Merge.

Ethereum domineert uitstromen

In het wekelijkse rapport van CoinShares over de activiteit op de institutionele markt, kunnen we lezen dat Ethereum de markt domineerde, maar niet op een positieve manier. Het merendeel van de uitstromen waren namelijk voor Ethereum. Mede dankzij Ethereum moest de markt de vijfde achtereenvolgende week van netto-uitstromen opschrijven. Auteur James Butterfill schrijft dat de uitstromen zijn gekomen, ondanks de toegenomen zekerheid over de Merge.

Afgelopen week was de Bellatrix update namelijk een succes, waardoor deze week de echte Merge kan plaatsvinden. 84,6 procent van de Ethereum nodes zijn ook “Merge ready”, wat een stijging vormt van 15,1 procent ten opzichte van afgelopen week waarin ‘slechts’ 73,5 procent klaar voor de Merge was. Butterfill schrijft ook dat het onwaarschijnlijk is dat er zich problemen voordoen, aangezien alles door en door getest is.

Zit de Merge in de prijs?

Ondertussen is er nog altijd discussie gaande over de vraag of de Merge al in de Ethereum koers verwerkt zit. Momenteel hangt Ethereum op 1.724 dollar en het is afwachten of de Merge een zogenaamde “buy the rumor, sell the news” evenement is. Wat je vaak ziet in de crypto-wereld is dat een munt oploopt in aanloop naar een evenement, om vervolgens daarna weg te zakken. Maar het moet gezegd worden dat Ethereum de afgelopen weken niet gevlamd heeft.

De kans is dan ook aanwezig dat Ethereum in de uren in aanloop naar de Merge nog een flinke sprong gaat maken, om vervolgens aan een duikvlucht te beginnen. Zekerheid bestaat echter niet, dus ga er vooral niet op gokken. Dit soort gebeurtenissen gaan vaak gepaard met veel volatiliteit. Dat laatste is ook precies wat wij de komende dagen van Ethereum verwachten.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?