Ethereum, ether
Ethereum

Institutionele beleggers zijn weer positief over Ethereum

Het institutionele sentiment jegens Ethereum lijkt een positieve wending te nemen. Na de afgelopen weken mochten de institutionele Ethereum-producten namelijk hun vierde positieve week op rij opschrijven. Dat is een goede zaak, omdat het voor die run van vier weken 11 achtereenvolgende weken van uitstromen kende.

Instroom van 120 miljoen dollar

Volgens de laatste editie van het wekelijkse “Digital Asset Fund Flows” rapport van CoinShares mocht Ethereum tussen 18 en 22 juli een instroom van 8,1 miljoen dollar opschrijven. Daarmee borduurt het voort op de week ervoor, waarin het voor 120 miljoen dollar aan kapitaal ophaalde. Die 120 miljoen dollar markeert de grootste wekelijkse instroom voor Ethereum sinds juni 2021.

CoinShares zelf geeft aan dat het vertrouwen van investeerders in Ethereum langzaam toeneemt met de naderende Merge. Tot op heden is de instroom van Ethereum in 2022 nog altijd negatief. Ondanks de kleine opleving zijn de Ethereum-fondsen dit jaar tot op heden 315 miljoen dollar verloren.

Bitcoin kende grootste instroom

Bitcoin beleggingsproducten kenden deze week de grootste instroom van de markt met een totaal van 19 miljoen dollar. Met die stijging komen de Bitcoin-producten op een positieve flow van 241,3 miljoen dollar. Daarmee komt het totaal aan assets in Bitcoin-producten op 19,336 miljard dollar.

Waar het sentiment voor Ethereum nu pas begint om te draaien, was het sentiment over Bitcoin blijkbaar het gehele jaar al positief onder de professionals. Het in Singapore gevestigde IDEG ziet dat het sentiment in de cryptomarkt van neutraal naar bullish omslaat en verwacht dat de Merge van Ethereum hier een belangrijke drijver in wordt.

Wat op zich best bijzonder is, aangezien The Merge vooral een verandering van het consensus mechanisme is voor Ethereum. Niet per se een upgrade die het platform opschaalt of op wat voor manier dan ook sneller maakt. Het is geen oplossing voor de hoge transactiekosten of iets in die trant.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins