Regulatie Nieuws

Institutionele interesse in kopen van Bitcoin komt op hard tempo terug

De Bitcoin (BTC)-reserves op meerdere derivaten exchanges zijn gedaald tot het niveau dat voor het laatst werd gezien vóór de prijscrash van afgelopen mei.


Instituten hebben BTC-bezit uitgebreid

Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van CryptoQuant. Uit deze data blijkt dat op 10 augustus 2021 de derivatenreserves ongeveer 1.256 miljoen BTC bedroegen. Dit is het laagste aantal van reserves sinds 11 mei van dit jaar.

Dit suggereert dat de interesse vanuit institutionele instellingen wereldwijd naar Bitcoin aan het terugkeren is. Wanneer gekeken wordt naar crypto-instrumenten voor instituten, zoals de Grayscale Bitcoin Trust, dan wordt er gezien dat de grote spelers in feite hun BTC-bezit tijdens de recente crash juist hebben uitgebreid.

Het saldi van BTC op de derivaten exchanges bewijzen dit punt, waar derivatenplatforms een herhaling zien van de trend die eind 2020 voor het laatst werd waargenomen.


Investering tussen $450 miljoen en $4.5 miljard

Naar verluidt hebben institutionele entiteiten sinds 19 mei van dit jaar, afhankelijk van welke entiteit, 10.000 tot 100.000 extra BTC aangeschaft. Deze entiteiten hebben hierdoor ergens tussen $450 miljoen en $4,5 miljard van hun kapitaal toegewezen aan de top cryptocurency.

Hierdoor lijken instituten wereldwijd niet te schrikken van een door onder andere de aanhoudende saga over de infrastructuurrekening van de Verenigde Staten (VS). Afgelopen dinsdag stond ook het totale wisselkoerssaldo op ongeveer 2.44 miljoen BTC. Ook dit is een dieptepunt in 3 maanden tijd. Het is op dit moment niet bekend wanneer dit saldi precies weer zal gaan stijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten