Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Institutionele investeerders geven voorkeur aan Avax, Solana en Terra

Een analyse van CoinShares laat zien dat institutionele investeerders vorige week de voorkeur gaven aan kleinere altcoins. De investeerders verkochten juist hun Ethereum tokens. De kapitaal uitstroom voor Ether bereikte namelijk de $17 miljoen.

Van Ethereum naar Layer 1 blockchains

Institutionele beleggers hebben de laatste tijd hun aandacht verlegd van Ethereum naar concurrerende Layer 1 blockchains. Waarbij de instroom van kapitaal voor altcoin beleggingsproducten vorige week toenam, zagen Ethereum producten voor de derde week op rij kapitaal verdwijnen.

Uit gegevens van het CoinShares rapport blijkt dat beleggers vorige week voor $3,5 miljoen aan Avalanche (AVAX), Solana (SOL), Terra (LUNA) en Algorand (ALGO) fondsen hebben opgekocht. De uitstroom van kapitaal uit Ethereum producten bedroeg in totaal $16,9 miljoen.

Het is de derde week op rij dat er een afname is van het kapitaal in Ethereum-producten. Dit brengt het totaal in die periode op $59,3 miljoen. Dit is gelijk aan ongeveer 35% van de uitstroom van de $16,9 miljoen van de op één na grootste blockchain. Opmerkelijk is dat beleggers vorige week wel weer de voorkeur gaven aan Bitcoin. BTC producten noteerden namelijk een instroom van $2,6 miljoen.

In de afgelopen 10 weken hebben Ethereum-producten een instroom van slechts $68,5 miljoen bereikt. Dit kan duiden op een bearish trend door instellingen ten opzichte van de grote blockchain.

Kleinere altcoins groeien in populariteit

Alternatieve later 1 blockchains groeien de laatste tijd in populariteit. Het gebruik van gedecentraliseerde applicaties (dApp) op Solana is de afgelopen 7 dagen toegenomen volgens gegevens van DappRadar.

Het gebruik van Avalanche’s dApp’s is in de loop van de week niet toegenomen. Echter hebben de investeringen en de miljoenen die worden uitgegeven om ontwikkelaars naar het platform te lokken, handelaren bullish gemaakt over de toekomst van AVAX.

De instroom van Avalanche, Solana, Terra en Algorand bedroeg respectievelijk $1,8 miljoen, $800.000, $700.000 en $200.000. Bitcoin zag voor het eerst in twee weken een instroom van $2,6 miljoen.

In de afgelopen drie weken verdween er $219 miljoen uit de gehele markt, waarbij dat aantal vorige week afkoelde tot slechts $7,2 miljoen. Dit is een schril contrast met de $134 miljoen die de markt verliet in de eerste week van april.

Ondanks de recente uitstroom, merken de analisten op dat de year-to-date stromen positief blijven met 389 miljoen dollar die de crypto wereld binnen zijn gestroomd sinds het begin van het jaar.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten