Nieuws

Intercontinentale Exchange CEO: Bakkt wordt dit jaar gelanceerd


De CEO van de Intercontinental Exchange (ICE) zegt te verwachten dat cryptocurrency platform Bakkt dit jaar gelanceerd zal worden.


Cryptocurrency platform Bakkt wordt dit jaar gelanceerd

De uitspraak werd gedaan door Jeff Sprecher in een conference call. Deze was gewijd aan de financiële resultaten van ICE voor het 4e kwartaal van 2018. Sprecher vertelt dat het bedrijf meer dan $1 miljard heeft uitgegeven, waaronder ook de lancering van Bakkt valt. ICE beheert 23 grote internationale beurzen samen met de New York Stock Exchange (NYSE).

Naast deze uitspraak onthulde Scott Hill, de CFO van het bedrijf, zijn verwachtingen over de kosten die Bakkt met zich mee zal brengen. “Onze investering in Bakkt zal $ 20 miljoen tot $ 25 miljoen aan kosten genereren in het eerste kwartaal. We zullen u op de hoogte houden van de vorderingen bij Bakkt en het investeringsniveau tijdens het doorlopen van het jaar. “

Toen er gevraagd werd wat het verwachte rendement van Bakkt zal zijn, zei Sprecher dat dat eigenlijk niet echt te voorspellen is: “Het is dus een beetje een schot in het donker en het is georganiseerd op een manier die heel anders is dan de manier waarop ICE zaken doet. Het is eigenlijk niet te voorspellen.”

Wel voegt Sprecher er aan toe dat Bakkt goed bezig is. Hij benadrukte dat de infrastructuur van het project al een aantal spraakmakende investeerders en partners heeft aangetrokken, waaronder Starbucks en Microsoft.


Bakkt is gericht op de langertermijn

Hill vertelt dat Bakkt een langetermijnproject is. “Ik denk dat Bakkt echt een langetermijninvestering is. Het is dus belangrijk dat investeerders verder kijken dan alleen het jaar 2019.”

In augustus 2018 kondigde de ICE de lancering van haar cryptocurrency platform aan. Bakkt zou in begin 2019 worden gelanceerd, maar het platform liep vertraging op vanwege langdurig overleg met de Commodity Futures and Trading Comission.

Wil je de hele conference call teruglezen? Klik dan hier.