Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Invesco heeft indiening Bitcoin Futures ETF’s stopgezet

Invesco heeft voor nu de stekker uit zijn Bitcoin (BTC) Futures ETF applicatie getrokken, enkele uren voordat het product van ProShares op de NYSE debuteerde.


Invesco stopt op korte termijn met Bitcoin futures ETF

In een actie die sommige experts verraste, besloot Invesco Ltd om zijn Bitcoin futures applicatie niet onmiddellijk voort te zetten. Invesco Ltd is een investeringsbeheerbedrijf met $1,3 biljoen aan assets aan vermogen. Een woordvoerder van Invesco zei het volgende:

“We hebben besloten om de lancering van een Bitcoin Futures-ETF op korte termijn niet voort te zetten.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat het zijn Galaxy Digital partnerschap zal voortzetten om investeerders een reeks producten te bieden met blootstelling aan digitale assets. Een voorbeeld hiervan is een fysiek ondersteunde Bitcoin ETF.

Een fysieke Bitcoin ETF is een investeringsvehikel dat is ontworpen om de werkelijke prijs van de onderliggende waarde te volgen. Hierbij worden aandelen in het fonds verhandeld op een traditionele effecten exchange. In wezen zouden Bitcoin ETF’s beleggers blootstelling geven aan ’s werelds grootste crypto valuta zonder de noodzaak om het asset zelf te kopen en op te slaan.

Een futures ETF is daarentegen een contractuele overeenkomst die een handelaar verplicht om een asset te kopen of verkopen op een bepaald tijdstip, een bepaalde hoeveelheid en een bepaalde prijs. Chicago Mercantile Exchange is momenteel het enige gereguleerde platform in de VS dat Bitcoin futures aanbiedt.

Invesco was een van de eerste bedrijven die in augustus een aanvraag voor een op futures gebaseerde Bitcoin ETF aanvroeg. Dit deed het kort nadat de SEC voorzitter Gary Gensler onthulde dat de toezichthouder waarschijnlijk de voorkeur geeft aan een dergelijk product in plaats van een fysieke Bitcoin ETF.


Meer Bitcoin futures ETF’s verwacht

Dinsdag lanceerde ProShares een Bitcoin futures ETF. Er werd verwacht dat Invesco het tweede bedrijf met een soortgelijk aanbod zou worden, aangezien de aanvraag niet werd afgewezen door de SEC vóór de deadline van 19 oktober.

De beslissing om de indiening te laten vallen, kan echter slechts tijdelijk zijn. Invesco stelt zijn ingangsdatum van zijn Bitcoin Strategy ETF uit tot 29 oktober 2021.

Daarnaast zijn er ook twee andere Bitcoin-futures ETF’s die volgende week mogelijk worden verhandeld. Dit zijn de VanEck Bitcoin Strategy ETF en de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF. Indien goedgekeurd, hoeft de SEC echter geen antwoord te geven op de reden waarom. Waardoor potentiële aanvragers in het ongewisse blijven over wat wel en niet werkt.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten