Ethereum

Investeerders met 32 Ethereum tokens of meer bereikt hoogtepunt

Het aantal Ethereum-adressen met 32 of meer ETH tokens heeft zojuist een nieuw record bereikt van 125.540, zo laat Glassnode weten. Het lijkt er dus op dat investeerders doorgaan met het verzamelen van ether tokens om te staken wanneer ETH 2.0 uitkomt.

Aantal ETH adressen met 32+ ETH – Bron: Glassnode

Ethereum prijs lijkt te consolideren

Het lijkt erop dat de Ethereum prijs zal gaan consolideren op korte termijn. Dit komt doordat handelaren hun ogen vooral gericht hebben op de Bitcoin. Handelaren richten zich op BTC omdat ze verwachten dat het mogelijk de $14.000 weerstand kan doorbreken. Dit betekent dat het spannend is op de BTC markt maar een stuk saaier is op de altcoin markten.

Met minder focus op Ethereum, is de waarde ervan min of meer gestagneerd rond het prijsgebied van $390. Pas wanneer BTC uit de $14k weerstand is gebroken, of een lange tijd consolideert zal Ether weer interessant worden voor investeerders.


ETH 2.0 staking pools

In een recente ETH 2.0-update legde developer Ben Edington uit dat het contract voor het staken van Ethereum op ETH 2.0 binnenkort zou moeten worden vrijgegeven. Bovendien zal het ontstaan van de beacon chain van Ethereum binnen de komende zes tot acht weken plaatsvinden.

Dit verklaart de accumulatie van de 32 ETH die nodig is om te staken op het Proof of Stake-mechanisme van ETH 2.0. Er is dus een minimumbedrag van 32 ETH. Wat bijzonder veel is voor een particuliere belegger.

Ethereum investeerders hoeven zich echter geen zorgen te maken dat ze niet kunnen staken. Volgens het team van ConsenSys zullen er stake pools zijn waar men hun beschikbare ETH kan storten om hun deel van Ethereum-beloningen te ontvangen. De pools zullen namens de investeerders inzetten en later de verdiende ETH verdelen.