Coinbase
Exchange

Investeringsbank Barclays verwacht dat Coinbase aandeel zal stijgen naar $80

Ondanks de onzekerheid op wetgevend vlak en de afhankelijkheid van inkomsten uit de retail-handel, ziet investeringsbank Barclays groeipotentie voor Coinbase. Op het moment van schrijven handelt het aandeel van de Amerikaanse cryptobeurs op 67,03 dollar, maar Barclays voorziet een koers van 80 dollar.

Stijging van bijna 20 procent

Een stijging van 67,03 dollar naar 80 dollar zou een stijging van bijna 20 procent betekenen voor het aandeel Coinbase. Barclays analist Benjamin Budish geeft aan dat er met de Merge van Ethereum en de consolidatie van de industrie enkele positieve ontwikkelingen aankomen voor het beursplatform. Toch waarschuwt hij ook voor het feit dat er momenteel veel juridische onzekerheid heerst omtrent het platform.

Daarmee doelt hij op bepaalde tokens die mogelijk als effect kwalificeren en daarom niet verhandeld mogen worden op Coinbase. Als de rechters zich daar negatief over uitspreken, dan heeft dat in potentie grote gevolgen voor het beursplatform. Ook is de afhankelijkheid van inkomsten uit handelsactiviteit van het retail-publiek een kwetsbaarheid volgens Budish.

Coinbase verandert van koers

Om die reden is Coinbase momenteel ook druk doende om het bedrijfsmodel aan te passen. De beurs geeft zelfs ook toe dat het op dit moment in een te hoge mate afhankelijk is van de inkomsten uit de handelsactiviteit van particulieren. Op dit moment is het onder andere bezig om abonnementen een belangrijker onderdeel van het platform te maken. Die abonnementen lijken zich momenteel vooral te richten op Proof-of-Stake blockchains.

Zo kunnen gebruikers van Coinbase straks via een soort abonnementsmodel hun Ethereum en andere Proof-of-Stake tokens staken via het platform van Coinbase. Hoe dat er precies uit moet zien is nog niet duidelijk, maar Coinbase heeft ook door dat het de bedrijfsactiviteiten voor een deel over een andere boeg moet gooien. Zeker als de bearmarkt nog een stuk langer aanhoudt, waar het op dit moment alle schijn van heeft.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?