Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Investeringslegende David Hunter: “De crypto bodem is bereikt”

Bitcoin is op 27 juli boven de 22.000 dollar uitgeschoten nadat de Federal Reserve de rente met 75 basispunten (0,75 procent) verhoogde. Dat is op het eerste gezicht bijzonder, aangezien een renteverhoging niet per se positief is voor Bitcoin. Er was echter een kans van ongeveer 25 procent op een renteverhoging van 100 basispunten (1 procent). De markt ziet de verhoging van 0,75 procent dus blijkbaar als een gevalletje “het had erger gekund.”

“De bodem is bereikt”

Marktanalist David Hunter, een professional met 49 jaar aan ervaring op Wall Street, heeft het idee dat de keuze van de Federal Reserve niet veel uitmaakt. “Het maakt niet uit wat de Federal Reserve vandaag beslist – 75 of 100 basispunten – de markt is klaar voor een opwaartse beweging, gevolgd door een kleine correctie, om vervolgens een enorme rally te starten”, aldus Hunter via Twitter.

“We hebben de dieptepunten gehad. De markt gaat niet onder de bodem van juni zakken”, zo gaat Hunter verder. Als het aan Hunter ligt gaan de aandelenmarkten de komende maanden knallen. Gezien de hoge correlatie tussen aandelen en Bitcoin, is dat ook goed nieuws voor de cryptomarkt. De obligatiemarkt lijkt het met die lezing van Hunter eens te zijn. Zij verwachten namelijk een Federal Reserve die langzaam op de rem begint te trappen.

Wat verwacht de obligatiemarkt?

De obligatiemarkt verwacht voor september nog een verhoging van 50 basispunten, om vervolgens in november en december nog verhogingen van 25 basispunten te krijgen. Daarna beginnen met 2023 met een renteverlaging van 50 basispunten. De obligatiemarkt verwacht dus niet alleen een Federal Reserve die op rem trapt, maar ook een recessie waar het tegen moet vechten.

Dat de Federal Reserve straks waarschijnlijk na een paar maanden alweer moet beginnen met renteverlagingen geeft aan hoe fragiel hun monetair beleid is. Michael Saylor onderstreept dat met de bovenstaande tweet. “Als reactie op de bijeenkomst van de Federal Reserve, blijft het monetair beleid van Bitcoin onveranderd”, aldus Michael Saylor. Waarmee hij precies aangeeft wat Bitcoin waardevol maakt ten opzichte van fiatgeld.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten