Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt na rente verhoging van 0,75 procent van Federal Reserve

De Amerikaanse centrale bank, ook wel de Federal Reserve genoemd, heeft vandaag een renteverhoging van driekwart procentpunt doorgevoerd. Na de aankondiging steeg de Bitcoin koers met meer dan 6 procent.

De crypto koersen stijgen vlak na de aankondiging van de Fed

De verhoging van driekwart procentpunten werd al verwacht door analisten. Minder dan een week geleden verhoogde de Europese Centrale Bank ook al de rente met een halve procentpunt.

In de afgelopen dagen daalde de cryptocurrency koersen in aanloop naar de bekendmaking van de Amerikaanse centrale bank. Vandaag zien we juist dat de koersen van de belangrijkste cryptomuten weer stijgen. Zo is de Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur met meer dan 7 procent gestegen en de Ethereum koers is zelfs met meer dan 14 procent gestegen.

Dat de koersen stijgen komt vooral doordat investeerders opgelucht zijn dat de rente niet nog meer verhoogd werd dan analisten al hadden voorspeld.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom verhogen centrale banken de rente?

Centrale banken over de hele wereld hebben de rente de afgelopen maanden verhoogd om de prijsstabiliteit te herstellen en de enorme inflatie onder controle te krijgen. In de VS voerde de Federal Reserve vorige maand al de grootste renteverhoging sinds 1994 uit om de stijgende prijzen tegen te gaan.

De centrale bank probeert de inflatie in toom te houden. Maar als de Federal Reserve te agressief de rente verhoogt, kan dit het land in een recessie doen belanden. Renteverhogingen hebben namelijk een waterval-effect in het hele financiële systeem, waardoor het voor bedrijven en consumenten duurder wordt om leningen af te sluiten en de economie effectief afkoelt door een afnemende vraag. De renteverhogingen betekenen vaak dus slecht nieuws voor de groeivooruitzichten van bedrijven, wat ervoor zorgt dat beleggers hun risicovolle activa, zoals aandelen en crypto verkopen en risicomijdende activa zoals obligaties kopen. Precies dit is dan ook de reden dat de cryptomarkt het de laatste tijd zo zwaar te verduren heeft.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven
Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten