Altcoin,, Trending

IOTA koers STIJGT na samenwerking met Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover, de grootste autofabrikant van Engeland, is bezig met het ontwerpen van een crypto wallet waarmee ze Jaguar automobilisten zullen belonen met IOTA (MIOTA) tokens.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gratis parkeren met IOTA

Jaguar laat vandaag weten dat het bezig is met het testen van het cryptoprogramma dat speciaal gemaakt is om automobilisten te belonen voor het delen van data.

De software gaat gebruikt worden om ervoor te zorgen dat de voertuigen belangrijke gegevens zoals files, parkeergelegenheden en tolwegen zullen melden aan de navigatie van de auto’s. Als Jaguar bestuurders deze gegevens willen delen ontvangen ze IOTA tokens als beloning. Deze tokens kunnen vervolgens gebruikt worden om tolgeld te betalen of gratis te parkeren.

Volgens Jaguar is deze samenwerking met het blockchain bedrijf IOTA een kans om de weg veiliger en goedkoper te maken voor haar automobilisten.

IOTA, dat voorop loopt in de automobielindustrie, ziet gouden kansen in het moderniseren van de industrie met de nieuwste technologie en dat betekent dat ook dat dit een hele belangrijke samenwerking is voor het bedrijf.

De nieuwe IOTA software zal als eerste geïnstalleerd worden in de Jauguar F-PACE en de Range Rover Velar.


IOTA innoveert de auto industrie

Jaguar heeft nog geen officiële datum gegeven wanneer de eerste blockchain auto’s beschikbaar zijn om te kopen. Echter, Dominik Schiener, mede oprichter van IOTA, laat weten dat het niet heel moeilijk is om de IOTA technologie toe te passen op de auto’s: “De smart wallet technologie kan eenvoudig worden toegevoegd aan alle nieuwe voertuigen.”

IOTA richt zich niet alleen op Jaguar gebruikers. Het blockchain bedrijf wil een universele token ontwikkelen voor de auto industrie. Het is de verwachting dat verschillende autofirma’s IOTA gaan gebruiken voor dit soort doeleinden.


IOTA koers vliegt omhoog

Na de aankondiging van de bedrijven zien we de prijs van IOTA omhoog vliegen. Op het moment van schrijven ligt de IOTA koers rond de $0,325 dollar. 24 uur geleden lag de koers nog rond de $0,272 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag al met een kleine 20 procent is gestegen.

 
IOTA koers