Altcoin,, Trending

Iota lanceert geavanceerde virtuele marktplaats

Non-profit Blockchain-organisatie Iota Foundation heeft een platform vrijgegeven voor een gedecentraliseerde en autonome industriële marktplaats.


‘S Werelds eerste autonome en gedecentraliseerde virtuele marktplaats

In een blogpost op 19 september kondigde Iota deze marktplaats aan. Het nieuwe product van Iota, de Industry Marketplace, is een gezamenlijk initiatief. De Industry Marketplace heeft tot doel industriële automatisering en commerciële machine-interactie te versnellen.

In de blog wordt geclaimd dat de Industry Marketplace de eerste autonome en gedecentraliseerde virtuele markplaats ter wereld is. Dit komt doordat de marketplace dient als een verkoper en een industrie-neutraal platform dat de handel in fysieke en digitale goederen en diensten automatiseert.

Het initiatief is een samenwerking tussen een aantal bedrijven, waaronder de Duitse IoT-startup Neoception, BSH Hausgeräte en WeWashde.


Niet beperkt tot de productie industrie

De Industry Marketplace is nu beschikbaar in een demoversie. De marktplaats is bedoeld om een ​​veilig interactie- en betalingsplatform te zijn voor het volledige industriële ecosysteem. Dit terwijl de authenticiteit van alle deelnemers wordt gewaarborgd en een gedecentraliseerde exchange mogelijk wordt gemaakt.

Het platform voldoet aan de specificaties die zijn ontwikkeld door het centrale netwerk van Duitsland voor digitale productietransformatie Plattform Industrie 4.0. Industry Markt maakt gebruik van basiscomponenten zoals blockchain, onveranderlijke logs, machineleesbare contracten en een geïntegreerd gedecentraliseerd identiteitssysteem.

Volgens de website van het project zijn de gebruiksvoorschriften van de Industry Marketplace niet beperkt tot de productie industrie, omdat het concept kan worden gebruikt in alle industrieën die automatisering vereisen. Dit omvat onder andere smart cities, energie, mobiliteit en voertuigen die je kan verbinden met het internet.