Nieuws

Nieuws

Iraanse crypto-miners hebben illegale elektriciteit gebruikt

In Iran hebben een aantal miners van cryptocurrencies naar verluidt ruim 300 megawatt aan illegale elektriciteit gebruikt. Dit geeft een woordvoerder aan van het Iraanse Ministerie van Energie.


Lagere elektriciteitstarieven

Veel crypto-miners zijn in eerste instantie naar Iran vertrokken vanwege de zeer aantrekkelijke elektriciteitstarieven. Dit in combinatie met de enorme waardestijging van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat dit aantal alleen maar groter geworden is. En hoe meer crypto-miners actief zijn in het land, des te meer elektriciteit verbruikt wordt.

Hiermee is ook de hoeveelheid van illegaal verbruikte elektriciteit in het land helaas toegenomen. Via een omleiding konden verschillende crypto-miners elektriciteit kopen die bestemd was voor een andere industrie. Deze industrie betaald naar verluidt een lagere elektriciteitstarief, waardoor de miners nog voordeliger uit waren. Dit mag alleen niet zomaar en hier zullen de betreffende bedrijven nu dan ook voor bestraft worden.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Betalen van vergoeding

Alle betrokken bedrijven zullen in eerste instantie geïdentificeerd moeten worden. Nadat dit gebeurt zal de Iraanse overheid contact op nemen met deze bedrijven en zullen ze worden aangeklaagd. Vervolgens zullen de bedrijven een boete ontvangen, waardoor zij een nog niet bepaalde vergoeding moeten gaan betalen voor de illegale activiteiten die ze uitgevoerd hebben.

In Iran hebben tot op heden slechts 24 crypto-miningcentra een officiële vergunning gekregen om actief te zijn met een capaciteit van 310 megawatt of meer. Dit aantal komt niet overeen met de 1620 crypto-miningcentra die gedurende 2020 250 megawatt of meer gebruikten. Alhoewel het daadwerkelijke bedrag nog bepaalt moet worden die de miningcentra moeten betalen, wordt verwacht dat de boete zo’n 100 miljoen rials zullen bedragen. Dit komt neer op circa 1900 euro, of 2300 Amerikaanse dollars. Door dit bedrag te vermenigvuldigen met de circa 1620 crypto-miningcentra die illegale elektriciteit gebruikt hebben, komt dit neer op een bedrag van meer dan 3 miljoen euro dat de overheid hiermee aan boetes naar verwachting binnenhaalt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten