Bitcoin Iran Flag
Regulatie

Iran heeft eerste importorder met cryptocurrency geplaatst

Iran heeft deze week zijn eerste import order geplaatst ter waarde van $10 miljoen aan goederen. Ze betalen dit in cryptocurrency.

Crypto’s en slimme contracten op grote schaal gebruiken

Het land is hiernaast van plan om tegen het einde van september van dit jaar nog cryptocurrencies en slimme contracten op grote schaal te gebruiken in de handel met het buitenland. Diverse landen zouden aangegeven hebben akkoord te gaan met cryptocurrency als betaalmiddel. Verwacht wordt echter dat de landen deze crypto niet zullen aanhouden, maar direct zullen omwisselen voor hun lokale valuta. Dit gebeurt regelmatig bij dergelijke betalingen en is hiermee niet ongewoon.

Hiermee zet Iran zijn volgende stap binnen de crypto-wereld en de acceptatie ervan. Eerder dit jaar bevroor Iran nog meer dan 9.000 bankrekeningen in Iran vanwege mogelijke illegale activiteiten. Alle bankrekeningen hadden crypto-transacties uitgevoerd. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. Nu lijkt Iran echter vriendelijker te zijn ten aanzien van crypto. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het land in de crypto-wereld zal zijn.

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?