Nieuws

Iran onthuld: Staatsgesteunde cryptocurrency project is klaar

Het Nationale Cyberspace Center van Iran onthuld dat een ontwerp voor het staatsgesteunde cryptocurrency project klaar is.

Iran creëert eigen cryptocurrency

Volgens het originele artikel, afkomstig uit de Financial tribune, is het cryptocurrency project ontwikkeld in opdracht van Hassan Rouhani, de president van Iran. De directeur van de Cyberspace raad van Iran heeft bekend gemaakt dat het lanveren van een nationale cryptocurrency zeer actief wordt nagestreefd door de cyberspace autoriteit. Ook vertelt de directeur dat de staat de bestaande onzekerheid rondom cryptocurrencies snel weg zal nemen. Dit komt omdat de Centrale Bank van Iran eind september haar officiële standpunt over de kwestie zal delen. Op het moment van pers worden cryptocurrencies verboden door Iraanse banken. Volgens de banken is dit nodig door de enorme hoeveelheid witwas praktijken die de digitale valuta’s met zich mee brengen. Toch lijkt er dus een verandering te komen in het negatieve crypto beleid van Iran.

Met staats crypto Amerikaanse sancties ontkomen

Iran heeft al eerder bevestigd dat het zijn eigen cryptocurrency token zal gaan maken. Dit om de Amerikaanse sancties te voorkomen en om de overdracht van geld van en naar Iran over de hele wereld te vergemakkelijken. Iran probeert met de blockchain technologie en een eigen staats cryptocurrency verschillende problemen in het land aan te pakken. Met de digitale valuta is het toch mogelijk voor de Iraanse bevolking om gemakkelijk betalingen uit te voeren in de hele wereld. Dit was vrij lastig omdat er een volledig verbod is op het verwerven van Amerikaanse dollars. Eerder zagen we ook Venezuela een nationale cryptomunt instellen. De officiële staatsmunt van Venezuela heet de Petro coin. Deze werd in februari 2018 geïntroduceerd.