iran
Bitcoin

Iran valt Israël aan met drones: Bitcoin koers keldert naar dieptepunt

In een plotselinge escalatie van het Midden-Oosten conflict heeft Iran een grote aanval uitgevoerd door een zwerm drones naar Israël te sturen.

Deze actie heeft de internationale spanningen fors doen oplopen. De aanval, die wereldwijd wordt beschouwd als een ernstige escalatie van het conflict, heeft onmiddellijke gevolgen gehad voor de financiële markten.

Crypto koersen duikelen naar onder

Vlak na de bekendmaking van de aanval doken de cryptocurrency koersen dramatisch naar beneden. Bitcoin, de leidende cryptocurrency, zag een abrupte daling naar een meerweekse dieptepunt, wat wijst op een massale uitverkoop veroorzaakt door de oplopende geopolitieke onrust. Andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, XRP en Solana volgden dezelfde trend, met dubbelcijferige verliezen binnen enkele uren.

Enorme liquidaties

Deze plotselinge val van de cryptomarkt heeft geleid tot een golf van liquidaties. Volgens gegevens van CoinGlass zijn bijna 300.000 handelaren getroffen, met een geschatte $900 miljoen aan posities die binnen een dag zijn geliquideerd. Dit onderstreept de kwetsbaarheid van de cryptomarkten voor externe schokken en hoe snel sentiment kan omslaan in het licht van internationale incidenten.

De situatie blijft zich ontwikkelen en de internationale gemeenschap houdt de gebeurtenissen nauwlettend in de gaten, terwijl de impact van deze aanval nog verder beoordeeld wordt op zowel politiek als economisch niveau.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
9e grootste bank ter wereld koopt Bitcoin via BlackRock ETF
Nederlandse crypto analist: Koersdalingen Bitcoin zijn bijna voorbij
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?