Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Is Cardano klaar voor een prijsstijging richting de $2,00?

Na een lastige week lijkt Cardano weer klaar te zijn om zijn prijsstijging door te zetten. Is het mogelijk dat 1 ADA token spoedig 2 dollar waard is?


ADA is klaar voor een enorme uitbraak

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $1,13. Dit terwijl de koers gisteren nog ‘slechts’ rond de $1,05 lag. Dat betekent dat de koers in de afgelopen 24 uur met 7 procent is gestegen.

Als we de 4-uurs grafiek bekijken zien we dat er een symmetrische driehoek gevormd wordt. Dit patroon heeft geen voorkeur voor de bulls of de bears en wordt gecreëerd door twee convergerende trendlijnen. De bovenste trendlijn verbindt een reeks lower highs terwijl de andere higher lows met elkaar verbindt. Deze lijnen ontmoeten elkaar meestal op een ongeveer gelijk punt.

Dit patroon geeft een periode van consolidatie aan vlak voordat er een grote uitbraak nadert. Zo’n uitbraak vindt plaats wanneer de prijs boven of onder de trendlijnen springt. Analisten gebruiken vaak de grootte van de driehoek om te meten wat de prijsdoelen zijn na zo’n uitbraak. In dat geval lijkt Cardano zich op te maken voor een enorme prijsstijging richting de $2. Wel moet de weerstand van de 50 SMA eerst gebroken worden voor een dergelijke opleving.

ADA vormt symmetrische driehoek – Bron: Tradingview

Het is wel belangrijk om te beseffen dat een symmetrische driehoek ook tot enorme verliezen kan leiden als de prijs onder de onderste trendlijn breekt. Als de 50 SMA-weerstand onbreekbaar blijkt, kan de verkoopdruk stijgen, wat leidt tot een correctie. De prijs zou dan kunnen dalen tot richting de $0,80.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten