Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Is de Shiba Inu hype over?

Gegevens van Google Trends tonen aan dat het aantal Shiba Inu zoekopdrachten is gedaald tot een maandelijks dieptepunt. Ook de prijs van de SHIB token ligt 50% lager dan zijn All Time High. Is de hype voorbij?

De Shiba Inu token was een aantal weken geleden ongekend populair. SHIB was overal en het aantal zoekopdrachten op Google schoot dan ook omhoog. Ook de prijs vloog omhoog en iedereen probeerde een graantje mee te pikken. Maar daar lijkt nu verandering te zijn gekomen. De SHIB koers is afgekoeld en de vraag naar de token is niet meer wat het is geweest.


Shiba Inu’s weg omhoog

De populariteit van de Shiba Inu token begon voor het eerst echt te stijgen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit kwam doordat er veel aandacht kwam op Dogecoin, mede vanwege de tweets van Elon Musk.

Hoewel de CEO van Tesla alleen gericht was op DOGE, begonnen sommige particuliere beleggers over te stappen op een paar van de alternatieven aangezien de originele meme-munt ’te duur’ geworden. Dit leidde tot een nieuw record voor Shiba Inu en andere zelfverklaarde Dogecoin-killers.

Na een paar maanden van kalmte, toen de hele markt zich in de zomer terugtrok, begon de naam van Shiba Inu eind september weer populair te worden. Het was overal in het nieuws terwijl het project ervan probeerde te profiteren door een NFT-collectie te lanceren.

Het meest besproken onderdeel was echter de prijs van SHIB. De koers bleef maar stijgen en verbrak record na record. De munt boekte namelijk een winst van 100 miljoen procent in een jaar tijd. Plotseling begonnen grote bedrijven SHIB tokens te accepteren en beleggers stonden in de rij om SHIB bij te kopen. Het lijkt er nu echter op dat het tij gekeerd is.


Is de SHIB hype over?

De Shiba hype lijkt nu echter te vervagen. Uit gegevens van Googel Trends blijkt namelijk dat het aantal zoekopdrachten naar Shiba Inu flink is gedaald.

Aantal zoekopdrachten naar Shiba Inu daalt – Bron: Google Trends

Op de prijsgrafiek zien we eigenlijk precies hetzelfde gebeuren. In oktober bereikte SHIB zijn hoogste punt ooit van $0.00008616. Sindsdien is de koers echter gedaald, waardoor 1 token op het moment van schrijven rond de $0.00004161 waard is. Dat betekent dat de koers in minder dan een maand met meer dan 50% is gedaald.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten