Metsada Israël
Binance, Exchange

Israël blokkeert Binance crypto-accounts gelinkt aan Hamas

De Israëlische autoriteiten hebben, in samenwerking met de crypto-exchange Binance, accounts bevroren die vermoedelijk banden hadden met Hamas.

Maatregelen na aanvallen op Israël

Dinsdag maakte de Cyber-eenheid van de Israëlische politie bekend dat ze in samenwerking met Binance meerdere cryptocurrency-accounts hebben bevroren die gelinkt zijn aan Hamas. Deze actie werd ondernomen in samenwerking met het Ministerie van Defensie, de Israel Security Agency en andere nationale inlichtingendiensten, als reactie op de recente dodelijke aanvallen die Hamas op Israël heeft uitgevoerd sinds zaterdag.

Binance speelde een actieve rol door de Israëlische autoriteiten te assisteren bij het identificeren en deactiveren van de betreffende accounts. Over de situatie gaf een woordvoerder van Binance het volgende statement:

“Binance werkt actief samen met mondiale wetshandhavingsinstanties en toezichthouders, verenigd in de missie om terreurfinanciering te bestrijden. De afgelopen dagen heeft ons team 24 uur per dag gewerkt om de voortdurende inspanningen ter bestrijding van terreurfinanciering te ondersteunen. We willen de veiligheid en beveiliging garanderen, niet alleen van het blockchain-ecosysteem, maar ook van de wereldgemeenschap.”

Samen met de Britse politie heeft de cybereenheid van de Israëlische politie een rekening bij Barclays Bank in Groot-Brittannië bevroren die Hamas gebruikte om directe donaties te ontvangen.

Cryptocurrency en de Financiering van Terrorisme

Het is niet de eerste keer dat Hamas en vergelijkbare terroristische groeperingen naar cryptocurrency grijpen. In februari 2019 riep Hamas op tot cryptodonaties, met het oog op het ontwijken van internationale sancties. Een onderzoek van Reuters in mei toonde aan dat Israëlische autoriteiten sinds 2021 bijna 190 crypto-accounts op Binance hadden bevroren. Veel van deze accounts waren eigendom van Palestijnse entiteiten met banden met Hamas.

Chainalysis, een blockchain-analysebedrijf, bevestigde dat Hamas in de afgelopen jaren tienduizenden dollars aan crypto heeft verkregen. Maar in april kondigde de militaire vleugel van Hamas, de Al-Qassam Brigades (AQB), de beëindiging van hun cryptodonatieprogramma aan, verwijzend naar succesvolle acties van overheden tegen hun donoren.

In juni van dit jaar nam de Israëlische regering voor 1,7 miljoen dollar aan cryptocurrency in beslag, gelinkt aan Hezbollah en de Iraanse Quds Force. Beide groepen zijn door de VS aangemerkt als terroristische entiteiten en zijn afgesneden van het reguliere wereldwijde financiële stelsel. Israël’s minister van Defensie, Yoav Gallant, beschreef deze actie als het blootleggen van terrorismefinanciering via digitale valuta.

Na recente aanvallen op Israël hebben lokale crypto-leiders het initiatief Crypto Aid Israel gelanceerd. Het doel hiervan is om financiële steun te verzamelen voor burgers die door het conflict zijn verplaatst. Dit initiatief beheert een multi-sig wallet waarmee donaties in diverse cryptocurrencies, zoals BTC, ETH, USDT en USDC, worden geaccepteerd.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken