Jack Dorsey
Ethereum

Jack Dorsey claimt dat Ethereum een effect is

Het is je vast niet ontgaan dat Binance en Coinbase zijn aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het verhandelen van ongeregistreerde effecten. Meerdere cryptocurrency’s zijn door de SEC genoemd als effecten, maar Ethereum staat daar niet bij, terwijl het volgens Dorsey wel kwalificeert als een effect.

Wat is een effect?

We spreken van een effect voor de financiële wetgeving als een financieel instrument een zekere winstverwachting met zich meedraagt die voortkomt uit de activiteiten van de uitgevende partij. Ripple ligt bijvoorbeeld al jaren in de clinch met de SEC over het vraagstuk of hun XRP token kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wet.

Indien dat het geval is mag je een token niet zomaar op de markt brengen. Dan moet je dergelijke tokens eerst registreren bij de financiële toezichthouders en beursplatformen mogen deze tokens ook niet zomaar aanbieden op hun platform.

Om een effect aan te bieden heeft een beursplatform daar de juiste licenties voor nodig en moet het uiteraard gaan om een geregistreerd effect. Als Ethereum als effect zou kwalificeren, dan betekent dat waarschijnlijk dat de munt niet lang meer verkrijgbaar zou zijn bij de beurzen.

Duidelijke taal van Dorsey

Jack Dorsey is een grote naam binnen de crypto-gemeenschap. Dat hij zegt dat Ethereum een effect is kan in potentie veel betekenen. Voor een groot deel van de industrie is het te hopen dat Dorsey geen gelijk krijgt, want als ook Ethereum om deze reden zou verdwijnen blijft er weinig over.

Als dat het geval is, dan krijgen de Bitcoin-maximalisten hun grote gelijk. Zij roepen immers al jaren dat Bitcoin het enige is wat telt in deze wereld. Dorsey geeft verder aan dat Coinbase terug zou moeten naar een volledige focus op Bitcoin, in plaats van de gediversifieerde focus die het momenteel heeft.

De komende maanden kunnen wat dat betreft weleens gigantische gevolgen voor de volledige industrie met zich meedragen. Het lijkt erop dat de SEC in ieder geval geen gas terugneemt en van plan is om flink om zich heen te slaan in het crypto-landschap.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?