Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM

Cryptocurrency ATM’s zijn na 4 jaar teruggekeerd in Japan. Dit heeft het lokale crypto-exchangebedrijf ‘Gaia Co., Ltd.’ bekend gemaakt. Zij zullen binnenkort meerdere crypto-ATM’s installeren die Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin ondersteunen.

50 Crypto-ATM’s in eerste jaar

In 2014 werd de eerste crypto-ATM geïnstalleerd in Tokio. Sinds de crypto-winter van 2018 heeft Japan echter geen enkele actieve crypto-ATM meer staan. Het land kende na de crash en de hack van de lokale exchange ‘Coincheck’ interesse in dergelijke ATM’s. Sindsdien is de crypto-markt echter aanzienlijk veranderd, waardoor hier nu verandering in komt.

De eerste ATM’s zullen geïnstalleerd worden in Tokio en in Osaka. Binnen één jaar tijd wil Gaia Co. echter ongeveer 50 van dit soort crypto-ATM’s geïnstalleerd hebben, verdeeld over het hele land. Binnen de eerste 3 jaar is het bedrijf van plan om ten minste 130 van dit soort ATM’s te plaatsen.

De ATM’s laten gebruikers tot maximaal €750, of 100.000 Japanse Yen uitcashen per transactie. Het maximale opnamelimiet zal aan het begin liggen op 300.000 Yen per dag, of circa €2.250. Deze beperkte opnames maken deel uit van de nalevingsmaatregelen tegen het witwassen van geld (AML), maar de hoogte ervan zal eventueel kunnen worden gewijzigd in de loop der jaren.

Speciale kaart aanvragen

Met de installatie door Gaia, wordt naar verluidt voor het eerst een crypto-ATM geïnstalleerd door een lokaal geregistreerd cryptobedrijf. Gebruikers moeten wel een speciale kaart aanvragen om geld op te kunnen nemen van de automaten. Nadat ze deze kaart ontvangen hebben kunnen gebruikers via onder andere smartphones crypto-activa naar de geldautomaten sturen. Deze kunnen ze vervolgens in cash opnemen in de lokale valuta Yen.

De automaten zullen een grote bijdrage leveren aan het versnellen van het huidige opnameproces in het land helpen. Vaak duurt het in Japan een paar dagen om geld van een exchange naar een lokale bankrekening over te schrijven. Hier komt nu verandering in. Het is nog niet bekend wat de volgende stap binnen de crypto-wereld van Japan is.

Blockchain nieuws

Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software
Ondanks cryptoverbod ziet Canaan dubbele winst Ondanks cryptoverbod ziet Canaan dubbele winst
Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen? Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten