Bitcoin ATM / Geldautomaat
Blockchain

Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM

Cryptocurrency ATM’s zijn na 4 jaar teruggekeerd in Japan. Dit heeft het lokale crypto-exchangebedrijf ‘Gaia Co., Ltd.’ bekend gemaakt. Zij zullen binnenkort meerdere crypto-ATM’s installeren die Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin ondersteunen.

50 Crypto-ATM’s in eerste jaar

In 2014 werd de eerste crypto-ATM geïnstalleerd in Tokio. Sinds de crypto-winter van 2018 heeft Japan echter geen enkele actieve crypto-ATM meer staan. Het land kende na de crash en de hack van de lokale exchange ‘Coincheck’ interesse in dergelijke ATM’s. Sindsdien is de crypto-markt echter aanzienlijk veranderd, waardoor hier nu verandering in komt.

De eerste ATM’s zullen geïnstalleerd worden in Tokio en in Osaka. Binnen één jaar tijd wil Gaia Co. echter ongeveer 50 van dit soort crypto-ATM’s geïnstalleerd hebben, verdeeld over het hele land. Binnen de eerste 3 jaar is het bedrijf van plan om ten minste 130 van dit soort ATM’s te plaatsen.

De ATM’s laten gebruikers tot maximaal €750, of 100.000 Japanse Yen uitcashen per transactie. Het maximale opnamelimiet zal aan het begin liggen op 300.000 Yen per dag, of circa €2.250. Deze beperkte opnames maken deel uit van de nalevingsmaatregelen tegen het witwassen van geld (AML), maar de hoogte ervan zal eventueel kunnen worden gewijzigd in de loop der jaren.

Speciale kaart aanvragen

Met de installatie door Gaia, wordt naar verluidt voor het eerst een crypto-ATM geïnstalleerd door een lokaal geregistreerd cryptobedrijf. Gebruikers moeten wel een speciale kaart aanvragen om geld op te kunnen nemen van de automaten. Nadat ze deze kaart ontvangen hebben kunnen gebruikers via onder andere smartphones crypto-activa naar de geldautomaten sturen. Deze kunnen ze vervolgens in cash opnemen in de lokale valuta Yen.

De automaten zullen een grote bijdrage leveren aan het versnellen van het huidige opnameproces in het land helpen. Vaak duurt het in Japan een paar dagen om geld van een exchange naar een lokale bankrekening over te schrijven. Hier komt nu verandering in. Het is nog niet bekend wat de volgende stap binnen de crypto-wereld van Japan is.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?