Japan, japanse vlag
Bitcoin

Japans Metaplanet wil ¥1 miljard lenen om meer Bitcoin te kopen

Het beursgenoteerde Metaplanet uit Japan wil in een obligatieronde ¥1 miljard ophalen om meer Bitcoin te kopen. Omgerekend gaat het over ongeveer 15 miljoen dollar. Dat zijn geen enorme bedragen, maar het blijft natuurlijk bullish voor Bitcoin deze ontwikkeling. Zeker als er straks meer bedrijven aansluiten.

Metaplanet blijft stijgen

De aandelen van Metaplanet staan maandag meer 11,5% in de plus en handelen op 96 yen. Daarmee zet het Japanse bedrijf de stijging van ruim 500% sinds de adoptie van de Bitcoin-standaard voort.

Terwijl Metaplanet ogenschijnlijk profiteert van de adoptie van hun Bitcoin-standaard, zit Bitcoin juist in de problemen. Bitcoin viel naar het laagste niveau in 40 dagen en staat momenteel op iets meer dan 62.000 dollar.

Het lijkt erop dat de bulls nu echt het momentum kwijt zijn en het nog wel even kan duren voordat we weer richting een all-time high gaan met Bitcoin.

141,07 Bitcoin voor Metaplanet

Op het moment van schrijven bezit Metaplanet al 141,07 Bitcoin en gaat het goed met het bedrijf. De gemiddelde inkoopkoers van de Bitcoin ligt op 65.365 dollar. Wat dat betreft zullen ze daar hopen dat Bitcoin het snel weer op zijn heupen krijgt.

Aan de andere kant, als ze bij Metaplanet echt overtuigd zijn van de lange-termijn koerswaarde van Bitcoin, dan zullen ze de koersdalingen ook als een kans zien om goedkoop meer BTC in te slaan.

Dat lijkt nu ook te gebeuren, met de obligatieronde van 1 miljard yen, waarmee ze meer Bitcoin willen kopen. Hiermee gaan ze het “speelboek” van MicroStrategy daadwerkelijk kopiëren.

MicroStrategy leent ook steeds Amerikaanse dollars om meer Bitcoin te kopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers