Nieuws, Regulatie

Japanse toezichthouders komen met nieuwe regels voor cold wallets

De Japanse financiële toezichthouder heeft een set van nieuwe regels ontwikkelt met betrekking tot cold wallets. Zo moeten crypto exchanges bij het opslaan van cryptocurrencies zich aan meer maatregelen houden.


Versterking interne toezicht wallets

Volgens de financiële regulator in het land moeten cryptocurrency exchanges de interne toezicht op cold wallets gaan versterken. Dit zijn apparaten die worden gebruikt om cryptocurrencies op te slaan en hebben geen toegang tot het internet.


Waarborging veiligheid van digitale valuta’s

Het doel van de nieuwe regels is om problemen in de veiligheid van digitale valuta’s te voorkomen. Dit vanwege het plan van het land om de fintech-industrie in het land te stimuleren.


Risico’s cold wallets

Alhoewel cold wallets geen verbinding hebben met het internet en mede hierom dus ook veiliger zijn in het gebruik, blijven er altijd risico’s bestaan. Zo kan een cold wallet vanwege zijn formaat en gewicht eenvoudig worden gestolen. Hiernaast kan het gebruik van een cold wallet problemen opleveren wanneer slechts één persoon hier verantwoordelijk voor is. Dit zagen we gebeuren bij de crypto exchange QuadrigaCX. De nieuwe set regels komt hiermee na aanleiding hiervan.