Altcoin Nieuws

Je kunt tegenwoordig binnen 23 seconden een eigen crypto creëren.

Een nieuwe speedrun video op Twitter toont hoe je binnen 23 seconden een eigen cryptocurrency kunt bouwen. De originele video komt van de digitale kunstenaar Johnny Shankman, die op Twitter ook wel bekendstaat als whitelights.eth. Hij deed er 27 seconden over, maar het lukt vervolgens iemand anders om hetzelfde in 22,45 seconden voor elkaar te krijgen.

De term speedrun komt oorspronkelijk uit de gaming-wereld, waarin dat refereert naar het zo snel mogelijk uitspelen van een computerspel.

Een wijze les?

Dit soort berichten kunnen zomaar een wijze les zijn voor mensen. Door zelf eens te zien hoe eenvoudig het is om tegenwoordig een eigen munt op de markt te brengen. Het kost je letterlijk een paar seconden om een naam te verzinnen en vervolgens een eigen memecoin te ontwikkelen.

Shankman creëert zijn munt met het programma Contracts Wizard, wat is ontwikkeld door OpenZeppelin. Contracts Wizard genereert code voor een ERC-20 token met een paar muisklikken, waarmee je vervolgens je eigen munt tot leven kunt wekken.

Nadat de code is ontwikkeld door Contracts Wizard gebruikt Shankman een applicatie onder de naam Remix, die vervolgens het smart contract samenstelt en deze op een blockchain publiceert. In de video kiest Shankman ervoor om zijn EASY_MONEY (EZ) token op het testnetwerk van Ethereum te publiceren.

In de comments onder de video laat hij weten dat deze opname enkel en alleen ter educatie bedoeld is. De token is niet bedoeld om mee te speculeren. Al weet je natuurlijk nooit wat de daadwerkelijke motieven van iemand op het internet zijn.

De waarde van Bitcoin

We kunnen dit artikel het beste aangrijpen om nog maar eens richting de daadwerkelijke waarde van Bitcoin te wijzen. Die zit namelijk niet per se in de computercode, want die is eenvoudigweg te kopiëren. De daadwerkelijke waarde van Bitcoin zit in het netwerk en hetzelfde geldt in principe voor andere techbedrijven.

Je kunt redelijk simpel een kopie van Instagram maken, maar de waarde van het platform zit vooral in het netwerk van gebruikers. Het is wel mogelijk om Instagram te kopiëren, maar niet om het netwerk van gebruikers zomaar over te nemen.

Dat is ook zo met Bitcoin en altcoins. Het is met een paar drukken op de knop mogelijk om in minder dan 30 seconden een altcoin te creëren, maar die is daarmee niet meteen geld waard. De waarde zou hem in andere dingen moeten zitten en niet in het ontwikkelen van een munt.

Altcoin nieuws

Waarom daalt de crypto markt vandaag?
BNB, Cardano, Solana en Polygon onderuit na aanval van SEC
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?