Ripple Nieuws

Jed McCaleb heeft de afgelopen 10 dagen 202 miljoen XRP verkocht

Voormalig Ripple CTO Jed McCaleb blijft zijn XRP-tokens verkopen. Hij heeft nog 322,3 miljoen tokens over in zijn wallet.


McCaleb verkoopt nog een groot deel XRP

Aan de hand van gegevens van XRPscan heeft de voormalige CTO van Ripple Jed McCaleb, in de afgelopen 10 dagen meer dan 200 miljoen XRP-munten uit zijn resterende voorraad vrijgegeven om te worden verkocht.

Gegevens van de XRPscan tonen aan dat Jed McCaleb 11 transacties heeft uitgevoerd met zijn ‘Tacostand’ XRP-wallet. Dat betekent dat er meer dan 202 miljoen XRP-tokens verkocht worden, wat gelijk staat aan $231.899.940.

Transacties Jed McCaleb – Bron: XRPscan

“Tacostand” werd opgericht in 2013 toen McCaleb Ripple Labs verliet om zijn eigen blockchain-platform op te richten. Dit platform werd Stellar (XLM), wat inmiddels een rivaal van Ripple is.

Een van de bepalingen van de schikkingsovereenkomst is dat McCaleb zijn XRP slechts in kleine delen mag verkopen. Het dumpen van de volledige negen miljard munten die hij als compensatie ontving, was vanaf het begin verboden door de overeenkomst.


De XRP-voorraad krimpt

Inmiddels heeft Jed minder dan twee miljard XRP-tokens over. Het huidige saldo in zijn wallet is 322.309.116,962079 XRP.

Blockchain-onderzoeker en analist Leonidas Hadjiloizou verwacht dat McCaleb dagelijks ongeveer 22,6 miljoen XRP-tokens zal verkopen. Dit betekent dat de mede-oprichter van Ripple tegen augustus/september van dit jaar zijn resterende twee miljard munten kwijt kan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten