Ripple

Jed McCaleb: Ripple Labs zou 50% van de XRP-tokens kunnen vernietigen

Onlangs heeft Stellar 50% van haar totale XLM-token-voorraad vernietigd. Ook is het bedrijf gestopt met zijn gebruikelijke weggeef-acties vanwege de effecten die steeds verder afnemen. Niet iedereen op het sociale media platform Twitter was het hier echter mee eens. Zo ook Jed McCaleb, van Stellar niet.


Mede-oprichter Stellar en mede-oprichter Ripple Labs

Jed McCaleb is de mede-oprichter van Stellar en tevens de mede-oprichter van Ripple Labs. Hij heeft gereageerd op de Chief Technical Officer (CTO) van Ripple, David Schwartz. Schwartz zou naar verluidt één van zijn volgers hebben geplaagd, met de actie van SDF.

Toen de Swell-conferentie was afgelopen, had de CTO een video geplaatst waarin hij zei dat ze veel plezier hebben gehad met het maken van een video nadat de conferentie was afgelopen.

Een volger van hun Twitter-kanaal was het hier niet helemaal mee eens. Ook de huidige waarde van de XRP-token beviel de gebruiker niet helemaal.

“Geen plezier hier voor 25 cent”. Dit tweette de gebruiker. Met de 25 cent had de gebruiker het over de huidige XRP-prijs.

Deze tweet veroorzaakte een hele discussie. De Ripple CTO, reageerde op deze tweet door te tweeten: “Jammer dat XRP gedecentraliseerd is of iemand kan gewoon de helft van het aanbod verbranden en de prijs verhogen tot 29 cent.”

Volgens Jed McCaleb klopt dit overigens niet. Hij is van mening dat Ripple Labs ongeveer 50% van de XRP-voorraad vernietigd kunnen worden. Dit is tevens te zien in de onderstaande tweet.


Hoe kunnen XRP-tokens worden vernietigd?

Niet iedereen op het sociale media platform van Twitter gelooft zomaar dat XRP-tokens vernietigd kunnen worden. David Schwartz heeft hier echter op gereageerd met de volgende mogelijkheid, namelijk dat XRP-tokens kunnen worden verzonden naar een nieuw account waarvan de openbare sleutelhash onvoldoende entropie heeft om een overeenkomstige privésleutel te vinden die iedereen kan vinden. Hierdoor worden de XRP-tokens op dit account onbruikbaar en hiermee een soort van vernietigd. Een ander middel om de XRP-tokens te vernietigen is om het als een vergoeding voor iets te betalen. Deze vergoeding kan theoretisch oneindig hoog zijn, zoals bijvoorbeeld 50% van de XRP-tokenvoorraad.

Het is echter nog maar de vraag of Ripple Labs van plan is om zoveel XRP-tokens zomaar te vernietigen. Veel van deze tokens zitten momenteel vast in de escrow van Ripple, waarmee diverse Ripple-projecten worden gefinancierd.