Altcoin

Stellar heeft zojuist de Helft van alle XLM tokens vernietigd

De Stellar Foundation heeft 55 miljard van haar eigen XLM tokens geburned. Dat is meer dan de helft van alle XLM tokens. Dit kondigde CEO Denelle Dixon aan tijdens de Stellar conferentie.


Stellar burnt helft van alle XLM tokens

Voor deze token burn waren er in totaal 105 miljard XLM tokens, waarvan er 20 miljard in omloop waren. Door de recente burn zijn er nog maar 50 miljard tokens.

“We zijn niet begonnen met de intentie om tokens te burnen. We begonnen met de vraag: ‘Wat hebben we nodig?’ ”Dixon vertelde de zaal van ongeveer 200 aanwezigen. “Hoe graag we ook de lumens (XLM) wilden gebruiken die we hadden, het was erg moeilijk om ze op de markt te krijgen.”

Na een lang overleg heeft de organisatie besloten dat het beter was om te laten zien hoeveel tokens er daadwerkelijk zouden kunnen worden gebruikt gedurende een periode van 10 jaar.

Het nieuws dat de helft van de Stellar tokens vernietigd zou worden werd hartelijk begroet door de crypto wereld en de menigte die bij de conferentie aanwezig was.

Een uur na de aankondiging steeg de Stellar koers met zo’n 15 procent, waardoor de prijs van 1 XLM token nu rond de $0,0804 dollar ligt.

 

Vanaf nu worden er geen tokens meer geburned

Nieuwsplatform Coindesk was aanwezig tijdens de conferentie en vroeg aan de CEO hoe de cryptomarkt zou reageren. Ze zei:

“Ik weet het niet. Ik heb echt geen idee wat de reactie van de markt gaat zijn. Vanuit mijn standpunt is het hoe het ecosysteem erover denkt. We hebben in ieder geval veel positieve reacties ontvangen van het ecosysteem..”

De Stellar foundation beheert nu 30 miljard XLM tokens, die verdeeld zijn in verschillende ’emmers’. Zo heeft Stellar 12 miljard XLM in het fonds voor directe ontwikkeling.

Ook heeft de ’emmer’ ecosysteemondersteuning 2 miljard XLM tokens ter beschikking en heeft het bedrijf 10 miljard ZLM gereserveerd om investeringen te doen. Tot slot heeft de Foundation 6 miljard XLM tokens gereserveerd voor marketing en promoties.

Het aantal XLM tokens staat vanaf nu vast. Dit omdat de community ok 28 oktober heeft gestemd om de inflatie procedure te stoppen. Vanaf nu zal de Stellar Foundation geen tokens meer burnen.