Bitcoin

Jeff Bezos heeft nu meer geld dan alle Bitcoins waard zijn

Jeff Bezos, de CEO van Amazon, heeft onlangs een recordniveau van rijkdom behaald. Hij bezit nu zelfs meer geld dan al het kapitaal dat momenteel is geïnvesteerd in Bitcoin.

De aandelen van Amazon zijn gisteren met 4,4% gestegen tot een recordbedrag van $2.878,70. Hiermee steef het fortuin van de oprichter tot $171,6 miljard”, zei Bloomberg in een artikel van 1 juli. Dat is bijna $4 miljard meer dan het vorige hoogtepunt, vastgesteld op 4 september 2018.


De Bitcoin markt is relatief klein

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een totale marktkapitalisatie van ongeveer $167,2 miljard, wat de waarde laat zien van alle Bitcoins die in omloop zijn tegen het huidige prijsniveau.

Het totale nettovermogen van Jeff Bezos overtreft dat aantal dus en onthult daarmee de relatief kleine omvang van Bitcoin in vergelijking met andere markten. Ter vergelijking: de goud-markt bedroeg in mei 2020 $8 biljoen dollar.


Wat als Bezos alle Bitcoins koopt?

Toch kan de CEO van Amazon, met zijn huidige nettowaarde, waarschijnlijk niet alle Bitcoins opkopen die in omloop zijn.

Bezos zou misschien alle Bitcoins kunnen kopen als het op papier afgedaan werd, vertelde Philip Salter, van het bedrijf Genesis al eens in een eerder artikel. Echter, wanneer iemand zo’n enorm aantal Bitcoins opkoopt zal de prijs enorm opgedreven worden en zal de liquiditeit uit de markt verdwijnen.

Bovendien zijn sommige mensen misschien niet bereid om hun Bitcoins te verkopen, terwijl sommige anderen hun Bitcoin in de loop der jaren zijn kwijtgeraakt omdat ze er geen toegang toe hebben. Hij zou de prijs van Bitcoin opdrijven tot het punt dat hij het niet langer kon betalen.

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen