Bitcoin
Bitcoin

Wat zou er gebeuren als Jeff Bezos alle Bitcoins koopt?

Wat als één van de rijkste mensen ter wereld, Jeff Bezos, CEO van Amazon, alle Bitcoins in omloop zou kopen? Wat zouden de gevolgen daarvan zijn? In dit artikel vertelt de baas van Genisis mining of het mogelijk is om alle Bitcoins op te kopen.


Bijna onmogelijk om alle Bitcoins te kopen

Met een nettowaarde van ongeveer 140 miljard dollar kan Jeff Bezos het zich theoretisch veroorloven om alle Bitcoins in omloop te kopen. De baas van Genesis Mining weegt de kwestie af:

“Natuurlijk kan hij alleen de liquide BTC op exchanges kopen, dat zou de prijzen enorm opdrijven”, vertelde Salter.

Bitcoin heeft momenteel een circulerend aanbod van 18.339.687 tokens. In de loop van de jaren schat men echter dat een deel van dit aanbod verloren is gegaan door early adopters en miners die niet langer toegang hebben tot hun Bitcoins.

Bovendien zijn de toekns die momenteel te koop is op exchanges, ook wel liquide Bitcoins genoemd, slechts een klein deel van de munten in omloop. “Het is moeilijk te zeggen hoeveel munten er momenteel te koop zijn en tegen welk prijsniveau investeerders hun munten zouden verkopen,” zei Salter. Hij voegde toe:

“Ik denk niet dat Bezos op deze manier een groot percentage van alle BTC zou kunnen kopen. Wanneer de prijs begint te stijgen, zullen mensen stoppen met het verkopen van hun munten. Ze gaan er dan vanuit dat er een nieuwe piek nadert en zullen daarvan willen profiteren.”


Bezos zou alle beschikbare liquiditeit opkopen

Als Bezos de BTC-markten zou overspoelen met kooporders, zou alle liquiditeit snel verdwijnen. De prijzen zouden stijgen en verdere aankopen blokkeren, legt Salter uit.

Het is bijna onmogelijk om in 1 keer heel veel Bitcoins te kopen zonder de prijs enorm op te drijven.

Salter noemde andere alternatieve aankoopmethoden, zoals over-the-counter of OTC-aankopen of het kopen van munten bij miners. “Misschien kan hij een grote aankoop doen zonder de prijs onmiddellijk te verhogen door tegelijkertijd meerdere deals te sluiten,” zei hij. Maar zelfs dan is het onmogelijk om alle Bitcoins op te kopen.

 

Bitcoin nieuws

Arthur Hayes: Bitcoin op de bodem, we gaan nu langzaam omhoog
MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?