Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

John McAfee pleegt zelfmoord in Spaanse gevangenis

John McAfee, de man achter de bekende virusscanner McAfee, heeft zichzelf opgehangen in zijn gevangeniscel vlak nadat het Spaanse hooggerechtshof zijn uitlevering aan Amerika had goedgekeurd, zo vertelde zijn advocaat aan Reuters.


De dood van McAfee

De 75-jarige McAfee, bekend om zijn excentrieke gedrag, was een pionier op het gebied van antivirussoftware. Ook werd hij in 2017 bekend in de cryptowereld voor het promoten van crypto projecten op zijn twitter waar hij miljoenen dollars mee verdiende.

De advocaat, genaamd Javier Villalba, vertelt dat McAfee zichzelf heeft opgehangen. Volgens Villalba bracht de gevangenisstraf en de nieuwe veroordeling de miljonair tot wanhoop. Tijdens een rechtszitting vorige maand zei McAfee, 75, dat hij, gezien zijn leeftijd, de rest van zijn leven in de gevangenis zou doorbrengen als hij in de Verenigde Staten zou worden veroordeeld.

“Ik hoop dat de Spaanse rechtbank de onrechtvaardigheid hiervan zal inzien”, zei hij, eraan toevoegend dat “de Verenigde Staten mij als voorbeeld willen gebruiken.”


Op de vlucht

McAfee was jarenlang op de vlucht voor de Amerikaanse autoriteiten, een deel van die tijd bracht hij door aan boord van een megajacht. Hij werd in Tennessee aangeklaagd wegens belastingontduiking en werd aangeklaagd in een cryptocurrency gerelateerde fraudezaak in New York.

De tech-oprichter werd op 3 oktober aangehouden op de luchthaven van Barcelona toen hij op het punt stond aan boord te gaan van een vlucht naar Istanbul, zei een Spaanse politiebron destijds.

McAfee werkte voor National Aeronautics and Space Administration (NASA), Xerox Corp. en Lockheed Martin Corp. voordat hij in 1987 ’s werelds eerste commerciële antivirus lanceerde. Hij verkocht zijn softwarebedrijf in 2011 aan Intel Corp. Het programma draagt nog steeds zijn naam en heeft wereldwijd 500 miljoen gebruikers.


Het resultaat van een wreed systeem

Het Spaanse hooggerechtshof zei woensdag dat het ermee instemde McAfee uit te leveren aan de Verenigde Staten. Dit is dus niet gebeurd aangezien McAfee dood is aangetroffen.

McAfee had nog steeds de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen zijn veroordeling, maar kon het niet aan langer in de gevangenis blijven, zei Villalba. “Dit is het resultaat van een wreed systeem dat geen reden had om deze man zo lang in de gevangenis te houden”, zei Villalba.


Een gek of zit er meer achter?

McAfee zei in 2019 dat hij om ideologische redenen al acht jaar geen Amerikaanse inkomstenbelasting had betaald. Dat jaar verliet hij het land om rechtszaken te vermijden, grotendeels levend op een megajacht met zijn vrouw, vier grote honden, twee bewakers en zeven personeelsleden. Hij bood aan Cuba te helpen een Amerikaans handelsembargo te vermijden met behulp van cryptocurrency en probeerde zich kandidaat te stellen voor de Amerikaanse president.

McAfee woonde ook een aantal jaren in Belize. Daar vluchtte hij echter ook weg nadat de politie hem zocht voor ondervraging voor de moordzaak op een man in 2012.

Zijn vrouw, Janice McAfee, zei zondag in een bericht op Twitter: “Nu zijn de Amerikaanse autoriteiten vastbesloten om John in de gevangenis te laten sterven om een ​​voorbeeld van hem te maken omdat hij zich uitspreekt tegen de corruptie binnen hun overheidsinstanties is er geen hoop dat hij ooit een eerlijk proces hebben in Amerika.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten