Bitcoin

JP Morgan: “Bitcoin op $50.000 is onhoudbaar”

Volgens analisten van JP Morgan lijkt de huidige Bitcoin prijs van $50.000 ‘onhoudbaar’. Zeker omdat de volatiliteit zo hoog is.


JP Morgan wijst naar de detailhandel

Het huidige prijsniveau van Bitcoin ‘lijkt onhoudbaar’, zo vertelt een team van analisten van JP Morgan. In een rapport dat gisteren is gepubliceerd suggereerden Global Market Strategist Nikolaos Panigirtzoglou en zijn team dat speculatieve investeerders de recente prijsactie van Bitcoin hadden aangewakkerd.

Bitcoin bereikte gisteren de psychologische $50.000 grens doorbroken en is sindsdien doorgestegen tot een All Time High $51.785. De analyse van JP Morgan wees erop dat de marktkapitalisatie van Bitcoin de afgelopen vijf maanden met $700 miljard is gestegen, ondanks relatief kleine institutionele investeringen.

Wel wees het rapport specifiek naar Grayscale en de opmerkelijke Bitcoin-investeringen van Tesla, Mass Mutual en Guggenheim. Deze instellingen zijn namelijk goed voor een totale stroom van slechts $11 miljard, aldus het rapport. Maar dat verklaart dus nog lang niet de waardestijging van $700 miljard.

In het rapport gaven de analisten twee mogelijke verklaringen voor de aanzienlijke prijsstijging. Aan de ene kant wezen ze op het vaste aanbod van Bitcoin tokens wat voor schaarste zorgt. Aan de andere kant wees het rapport op een enorme impuls van retailbeleggers.

JP Morgan wijst er dus op dat de huidige prijs van boven de $50.000 niet houdbaar is en dit alleen zou kunnen zijn als de volatiliteit af gaat nemen.

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC