Bitcoin

Bitcoin bereikt een nieuw hoogtepunt van $51,500

De Bitcoin bereikte op 17 februari een nieuw prijs record van meer dan $51.500. Steeds meer bekende analisten vertellen nu dat Bitcoin in een “parabolische vooruitgang” zit.


Bitcoin betreedt de onbekende zone van de $50.000

Nadat het gisteren even terugzakte doorbrak Bitcoin vandaag opnieuw het weerstandsniveau van $50.000. Dit keer bleef de koers doorstijgen tot zelfs boven de $51.000. Doordat BTC nu voorgoed afgerekend lijkt te hebben met de $50k-weerstand kunnen we nu toch wel stellen dat de digitale munt zich in een parabolische opmars bevindt. Dat is de derde parabool in zijn twaalfjarige bestaan.

“De Bitcoin ondergaat zijn derde parabolische vooruitgang in het afgelopen decennium”. Zo tweette Brandt.

De derde parabolische beweging van BTC – Bron: Twitter

“Een parabolische vooruitgang op een rekenkundige schaal is uiterst zeldzaam, drie van deze bewegingen in 12 jaar is historisch.”


Is $50k het nieuwe normaal?

Sommige mensen roepen dat de Bitcoin-bubbel op barsten staat, maar indicatoren spreken dit tegen. Het lijkt er eerder op dat Bitcoin nog altijd aan het begin staat van de huidige bull run.

“$50.000 is voor de Bitcoin het nieuwe normaal”. Zo verklaarde Blockstream CSO Samson Mow op woensdag.

“Als je denkt dat de $50.000 duur is voor de Bitcoin, wacht dan maar tot je hoort dat de overheid op het punt staat om $1.900.000.000.000 bij te printen”. schreef het populaire Twitter account Documenting Bitcoin. Langzamerhand moeten we volgens analisten dus gaan wennen aan een Bitcoin die meer dan $50k waard is. Zeker nu steeds meer grote bedrijven interesse tonen in de digitale valuta.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist voorspelt nog twee weken koersdalingen voor Bitcoin
BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden